Wat paft de schot ? - deel 2

Naast het pijproken natuurlijk ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dukdalf
Berichten: 2063
Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Dukdalf » 12 jun 2018 22:17

Als ik het goed heb ben jij geen haringliefhebber, dus des te meer dank voor je goede wensen. Het schijnt dat ze ook een dj geregeld hebben, maar daar sla ik me wel doorheen. De fiets staat gesmeerd en met harde bandjes klaar en welllicht krijg ik de oudste zoon des huizes als gezelschap.

Gebruikersavatar
Wowbagger
Berichten: 5342
Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Wowbagger » 13 jun 2018 06:53

Dukdalf schreef:
12 jun 2018 22:17
Als ik het goed heb ben jij geen haringliefhebber, dus des te meer dank voor je goede wensen. Het schijnt dat ze ook een dj geregeld hebben, maar daar sla ik me wel doorheen. De fiets staat gesmeerd en met harde bandjes klaar en welllicht krijg ik de oudste zoon des huizes als gezelschap.
Nee zeker niet inderdaad. Daar had je mijn oude heer voor moeten hebben. Die haalde ze vroeger per emmertje, maakte ze zelf schoon. Zo'n emmertje leefde nooit lang bij ons thuis.
Neemt niet weg dat ik het een mooie traditie vind.

Gebruikersavatar
Wowbagger
Berichten: 5342
Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Wowbagger » 14 jun 2018 17:50

Frieten, gebakken in Ossewit. Zalig.

Gebruikersavatar
Eelco
Berichten: 525
Lid geworden op: 07 dec 2013 00:00
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Eelco » 14 jun 2018 22:13

Paasei schreef:
11 jun 2018 09:38
"Cheesecake gebakken..."

Ik ben al lang op zoek naar handelbaar een recept.
Op internet vind je enkel recepten voor kaastaart met gelatine op een bodem van koek of spritsen, maar ik zoek dus eentje met de kaas onder het beslag met bloem/meel.
Kan je het recept even posten?
Kaas is Vlaams voor kwark, toch? Wij gebruikten een recept uit "Das große Buch der Kuchen & Torten": Käsekuchen. Maar de kwarkmassa wordt niet met bloem/meel afgedekt. Hieronder een korte samenvatting/vertaling.

Korstdeeg:
220 g meel
120 g boter
50 g poedersuiker
1 tl zout
1 eigeel
bakvorm van 26 cm doorsnede met 3 cm hoge rand of een springvorm

Dit alles tot een deeg kneden, in kruimels hakken en opnieuw kneden, en in folie in de koelkast minstens een uur laten rusten. Uitrollen.

Kwarkmassa:
500 g volle kwark (let op: veel 'kwark' in de supermarkt is geen kwark, AH biologisch in ieder gevalwel)
160 g suiker
4 eieren
citroen- of limoenrasp
1 tl zout
100 g boter
60 g meel
80 g rozijnen (wij gebruikten een restje ananas uit blik, restverwerking, rozijnen lijken me ook niet lekker)
optioneel: 2 cl witte rum
poedersuiker om te bestrooien

Voor het beste resultaat de kwark door een zeef drukken.
Splits de eieren en voeg het eigeel aan de kwark toe. Doe het eiwit alvast in een schone stalen kom, om later stijf te kloppen.
Klop het kwarkmengsel samen met suiker schuimig, voeg dan citroenrasp, zout, warme boter en rozijnen/ananas/rum toe.
Klop het eiwit stijf en 'vouw' dit in de kwarkmassa.

Vul de bodem met de kwarkmassa en bak de kwarktaart ca. 45 minuten in de oven op 150-160 graden (niet heter!).

Bestrooi met poedersuiker.

Gebruikersavatar
Paasei
Berichten: 4511
Lid geworden op: 18 jan 2010 18:31
Locatie: Wuustwezel

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Paasei » 15 jun 2018 05:08

Eelco schreef:
14 jun 2018 22:13

Kaas is Vlaams voor kwark, toch? Wij gebruikten een recept uit "Das große Buch der Kuchen & Torten": Käsekuchen. Maar de kwarkmassa wordt niet met bloem/meel afgedekt. Hieronder een korte samenvatting/vertaling.

Korstdeeg:
220 g meel
120 g boter
50 g poedersuiker
1 tl zout
1 eigeel
bakvorm van 26 cm doorsnede met 3 cm hoge rand of een springvorm

Dit alles tot een deeg kneden, in kruimels hakken en opnieuw kneden, en in folie in de koelkast minstens een uur laten rusten. Uitrollen.

Kwarkmassa:
500 g volle kwark (let op: veel 'kwark' in de supermarkt is geen kwark, AH biologisch in ieder gevalwel)
160 g suiker
4 eieren
citroen- of limoenrasp
1 tl zout
100 g boter
60 g meel
80 g rozijnen (wij gebruikten een restje ananas uit blik, restverwerking, rozijnen lijken me ook niet lekker)
optioneel: 2 cl witte rum
poedersuiker om te bestrooien

Voor het beste resultaat de kwark door een zeef drukken.
Splits de eieren en voeg het eigeel aan de kwark toe. Doe het eiwit alvast in een schone stalen kom, om later stijf te kloppen.
Klop het kwarkmengsel samen met suiker schuimig, voeg dan citroenrasp, zout, warme boter en rozijnen/ananas/rum toe.
Klop het eiwit stijf en 'vouw' dit in de kwarkmassa.

Vul de bodem met de kwarkmassa en bak de kwarktaart ca. 45 minuten in de oven op 150-160 graden (niet heter!).

Bestrooi met poedersuiker.
Kwark heet bij ons 'platte kaas'... :lol:
Snap ik goed dat je het korstdeeg maakt, op de bodem van de springvorm doet, de kwarkmassa er op en dan alles samen afbakken?
De geneugten van de pijp (her)ontdekt in december 2008...

Gebruikersavatar
Eelco
Berichten: 525
Lid geworden op: 07 dec 2013 00:00
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Eelco » 15 jun 2018 10:58

Paasei schreef:
15 jun 2018 05:08
Kwark heet bij ons 'platte kaas'... :lol:
Snap ik goed dat je het korstdeeg maakt, op de bodem van de springvorm doet, de kwarkmassa er op en dan alles samen afbakken?
Ja, dat is zo'n beetje het idee :-). O ja, het is op zich ook een goed idee het korstdeeg een kwartiertje blind te bakken.Wij hebben voor dit doel een pakje witte bonen opgeofferd, dat we telkens opnieuw hergebruiken.

Gebruikersavatar
Wowbagger
Berichten: 5342
Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Wowbagger » 15 jun 2018 11:58

Paasei schreef:
11 jun 2018 09:38
Eelco schreef:
10 jun 2018 20:51
Ouders op bezoek. Mijn man had een lekkere frisse cheesecake met limoensap en een restje ananas gebakken. 's Avonds zomers gekruide pompoensoep (met salie uit de tuin), een maaltijdsalade (ijsbergsla, rucola, puntpaprika, bospeen, koolrabi, kidneybonen), spul om de salade op te leuken (bulgur, Turkse yoghurt, geroosterde zonnebloempitten, feta, augurken, knoflookcroutons), ciabatta, kruidenboter (met verse oregano uit de tuin), spinaziehummus (wegens spinazie-moest-op).
"Cheesecake gebakken..."

Ik ben al lang op zoek naar handelbaar een recept.
Op internet vind je enkel recepten voor kaastaart met gelatine op een bodem van koek of spritsen, maar ik zoek dus eentje met de kaas onder het beslag met bloem/meel.
Kan je het recept even posten?
Is het dan trouwens de koekjes-bodem die je tegenstaat of gaat het over de vulling (de gelatine wellicht? Ik denk daarbij aan een no bake-taart)?
Ik heb zelf goede ervaringen met dit recept: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/286 ... cheesecake maar dan de citroen vervangen door limoen. Echter wel met koekjes-bodem.

Gebruikersavatar
Paasei
Berichten: 4511
Lid geworden op: 18 jan 2010 18:31
Locatie: Wuustwezel

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Paasei » 15 jun 2018 12:04

Wowbagger schreef:
15 jun 2018 11:58
Is het dan trouwens de koekjes-bodem die je tegenstaat of gaat het over de vulling (de gelatine wellicht? Ik denk daarbij aan een no bake-taart)?
Ik heb zelf goede ervaringen met dit recept: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/286 ... cheesecake maar dan de citroen vervangen door limoen. Echter wel met koekjes-bodem.
yep, het gelatine/no bake gedoe staat me niet aan
De geneugten van de pijp (her)ontdekt in december 2008...

Plaats reactie