Deze tabak afgelopen week gekocht in Duitsland.
Brand: Danske Club
Blender: Scandinavian Tobacco Group
Tin Description:The mixture Danske Club Caramel is blended from mature, orange Virginia, sweet fermented Black Cavendish and refined with a very bright Virginia tobacco from the Highlands of Brazil. The mixture is distinguished with a taste of creamy Caramel underlined by notes of vanilla and sweet orange.
Country of Origin: DE
Curing Group: Air Cured
Contents: Black Cavendish, Virginia
Flavoring: Orange, Vanilla
Cut: Coarse Cut
Packaging: 50g Pouch
Strength: Mild
Flavoring: Very Strong
Taste: Mild
Room Note: Pleasant to Tolerable
Prijs: €7,45 per 50 gram
Danske Club - Caramel
- Wallace
- Berichten: 1976
- Lid geworden op: 29 okt 2011 07:05
- Locatie: Berghem
Danske Club - Caramel
De definitie van "niets": een pijp zonder steel, waarvan de kop ontbreekt.
- maboc
- Berichten: 1323
- Lid geworden op: 17 feb 2012 13:05
- Locatie: Wateringen
Re: Danske Club - Caramel
Ben benieuwd naar je ervaringen.Wallace schreef:...
...
Tin Description:The mixture Danske Club Caramel is blended from mature, orange Virginia, sweet fermented Black Cavendish and refined with a very bright Virginia tobacco from the Highlands of Brazil. The mixture is distinguished with a taste of creamy Caramel underlined by notes of vanilla and sweet orange.
...
...
Wat mij opvalt is dat van de cavendish specifiek wordt vermeld dat deze gefermenteerd is/heeft. Van de andere bestandsdelen wordt dit niet vermeld.
Nu meen ik me toch te herinneren dat _alle_ tabak is fermenteerd. Dit om alle bestandelen (bv. NH3) uit de tabak te krijgen.
Ben ik wat te pietluttig? of begrijp ik dit gewoon verkeerd.
(Overigens....het valt me nu toevallig op. Het is niet mijn bedoeling om Danske Club nu aan te vallen)
--
Cheers maboc
Cheers maboc
Re: Danske Club - Caramel
Sterker nog: Cavendish is helemaal geen tabakssoort, maar het resultaat van het proces om de fermentatie (onder druk in een pers) ook nog eens verwarmd uit te voeren. Dit om de suikers in de tabakken (Virginia's en Burley's) te laten karameliseren. Dit zijn de zwarte tabaksvezels in een blend.maboc schreef:Wat mij opvalt is dat van de cavendish specifiek wordt vermeld dat deze gefermenteerd is/heeft. Van de andere bestandsdelen wordt dit niet vermeld.
Nu meen ik me toch te herinneren dat _alle_ tabak is fermenteerd. Dit om alle bestandelen (bv. NH3) uit de tabak te krijgen.
Ben ik wat te pietluttig? of begrijp ik dit gewoon verkeerd.
(Overigens....het valt me nu toevallig op. Het is niet mijn bedoeling om Danske Club nu aan te vallen)
Cavendish is dus een warmteproces, geen tabakssoort. De tabaksblend bevat dus altijd gefermenteerde tabakken, maar wanneer een deel met toegevoegde warmte is samengeperst heet dit deel Cavendish. Het blenden van koud gefermenteerde én warm gefermenteerde tabakken is dan het resultaat, dat er Cavendish samengevoegd is met gewoon gefermenteerde tabakken. Dus niet alle tabakken zijn met het Cavendish-proces gefermenteerd. De (licht-)bruine tabakken zijn zonder warmte gefermenteerd: gewoon geperst zónder warmte.
- Wallace
- Berichten: 1976
- Lid geworden op: 29 okt 2011 07:05
- Locatie: Berghem
Re: Danske Club - Caramel
Dank voor je uitleg, weer wat geleerd.Winslow Collector schreef:Sterker nog: Cavendish is helemaal geen tabakssoort, maar het resultaat van het proces om de fermentatie (onder druk in een pers) ook nog eens verwarmd uit te voeren. Dit om de suikers in de tabakken (Virginia's en Burley's) te laten karameliseren. Dit zijn de zwarte tabaksvezels in een blend.maboc schreef:Wat mij opvalt is dat van de cavendish specifiek wordt vermeld dat deze gefermenteerd is/heeft. Van de andere bestandsdelen wordt dit niet vermeld.
Nu meen ik me toch te herinneren dat _alle_ tabak is fermenteerd. Dit om alle bestandelen (bv. NH3) uit de tabak te krijgen.
Ben ik wat te pietluttig? of begrijp ik dit gewoon verkeerd.
(Overigens....het valt me nu toevallig op. Het is niet mijn bedoeling om Danske Club nu aan te vallen)
Cavendish is dus een warmteproces, geen tabakssoort. De tabaksblend bevat dus altijd gefermenteerde tabakken, maar wanneer een deel met toegevoegde warmte is samengeperst heet dit deel Cavendish. Het blenden van koud gefermenteerde én warm gefermenteerde tabakken is dan het resultaat, dat er Cavendish samengevoegd is met gewoon gefermenteerde tabakken. Dus niet alle tabakken zijn met het Cavendish-proces gefermenteerd. De (licht-)bruine tabakken zijn zonder warmte gefermenteerd: gewoon geperst zónder warmte.
De definitie van "niets": een pijp zonder steel, waarvan de kop ontbreekt.
- maboc
- Berichten: 1323
- Lid geworden op: 17 feb 2012 13:05
- Locatie: Wateringen
Re: Danske Club - Caramel
tsssss... ik stel een vraag...ik krijg uitgebreid antwoord.,,,, en dan.....doe ik niks.Winslow Collector schreef:Sterker nog: Cavendish is helemaal geen tabakssoort, maar het resultaat van het proces om de fermentatie (onder druk in een pers) ook nog eens verwarmd uit te voeren. Dit om de suikers in de tabakken (Virginia's en Burley's) te laten karameliseren. Dit zijn de zwarte tabaksvezels in een blend.maboc schreef:Wat mij opvalt is dat van de cavendish specifiek wordt vermeld dat deze gefermenteerd is/heeft. Van de andere bestandsdelen wordt dit niet vermeld.
Nu meen ik me toch te herinneren dat _alle_ tabak is fermenteerd. Dit om alle bestandelen (bv. NH3) uit de tabak te krijgen.
Ben ik wat te pietluttig? of begrijp ik dit gewoon verkeerd.
(Overigens....het valt me nu toevallig op. Het is niet mijn bedoeling om Danske Club nu aan te vallen)
Cavendish is dus een warmteproces, geen tabakssoort. De tabaksblend bevat dus altijd gefermenteerde tabakken, maar wanneer een deel met toegevoegde warmte is samengeperst heet dit deel Cavendish. Het blenden van koud gefermenteerde én warm gefermenteerde tabakken is dan het resultaat, dat er Cavendish samengevoegd is met gewoon gefermenteerde tabakken. Dus niet alle tabakken zijn met het Cavendish-proces gefermenteerd. De (licht-)bruine tabakken zijn zonder warmte gefermenteerd: gewoon geperst zónder warmte.
ahum....alsnog...thanks voor de uitleg.
Duidelijk verhaal.
Toch blijf ik het dan een wat rare term vinden. Klinkt een beetje als gekookt kookwater of zoiets.
anyway....mierenneukerij
--
Cheers maboc
Cheers maboc
Re: Danske Club - Caramel
No worries. En graag gedaan.maboc schreef:tsssss... ik stel een vraag...ik krijg uitgebreid antwoord.,,,, en dan.....doe ik niks.
ahum....alsnog...thanks voor de uitleg.
Duidelijk verhaal.
Toch blijf ik het dan een wat rare term vinden. Klinkt een beetje als gekookt kookwater of zoiets.
anyway....mierenneukerij
Wat betreft de mierennøkerij: verpakkingen maken en marketing wil niet altijd zeggen dat iets waar is. Of dat de marketingjongens daadwerkelijk verstand van zaken hebben. Daarom zijn sommige "claims" van producten raar of vreemd omschreven.
- Wallace
- Berichten: 1976
- Lid geworden op: 29 okt 2011 07:05
- Locatie: Berghem
Re: Danske Club - Caramel
Hoe dan ook, de tabak rookt geweldigWinslow Collector schreef:No worries. En graag gedaan.maboc schreef:tsssss... ik stel een vraag...ik krijg uitgebreid antwoord.,,,, en dan.....doe ik niks.
ahum....alsnog...thanks voor de uitleg.
Duidelijk verhaal.
Toch blijf ik het dan een wat rare term vinden. Klinkt een beetje als gekookt kookwater of zoiets.
anyway....mierenneukerij
Wat betreft de mierennøkerij: verpakkingen maken en marketing wil niet altijd zeggen dat iets waar is. Of dat de marketingjongens daadwerkelijk verstand van zaken hebben. Daarom zijn sommige "claims" van producten raar of vreemd omschreven.
De definitie van "niets": een pijp zonder steel, waarvan de kop ontbreekt.