Een nieuw soort "pijpselfie"

Muziek, literatuur, beeldende kunst etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Day24
Berichten: 19
Lid geworden op: 17 feb 2017 12:46
Contacteer:

Een nieuw soort "pijpselfie"

Bericht door Day24 » 04 jan 2018 16:16

Hallo allen,

Hoewel ik al een tijd niet meer post, ben ik niet verdwenen. Ik lees nog zeer regelmatig het forum.
Ik heb de afgelopen 9 maanden last gehad van een burn-out, en als onderdeel van mijn behandeling moet ik dingen doen waar ik energie van krijg (al heb ik een hekel aan die uitdrukking, ergens energie van krijgen). Één van die dingen is schilderen. Nou kan ik eigenlijk alleen maar schilderen als ik een uitgewerkt idee in mijn hoofd heb zitten.... en dat heb ik niet zo vaak. Dus heb ik de opdracht gekregen van mijn behandelaar om dan maar een selfie te maken en die na te schilderen.... dus dat heb ik dan maar gedaan....
Afbeelding

Nou moet ik wel zeggen dat dat blauwe dan mijn interpretatie is.... maar ik neem aan dat dat wel duidelijk was....

Vincent.

Gebruikersavatar
Janno
Berichten: 2290
Lid geworden op: 29 aug 2014 00:14
Locatie: Dieren
Contacteer:

Re: Een nieuw soort "pijpselfie"

Bericht door Janno » 04 jan 2018 18:31

Mooi man. Dat doe ik je niet na.
I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned

Gebruikersavatar
George Bertram
Berichten: 454
Lid geworden op: 28 dec 2017 15:36
Locatie: Hulst

Re: Een nieuw soort "pijpselfie"

Bericht door George Bertram » 04 jan 2018 18:31

Zo Vincent, knap gedaan man...
Dat blauw erin is, om wat voor reden jijzelf daarvoor hebt, wel mooi.
Fumo et Emergo ;p

Gebruikersavatar
polleke
Berichten: 345
Lid geworden op: 16 feb 2013 21:36

Re: Een nieuw soort "pijpselfie"

Bericht door polleke » 04 jan 2018 18:44

Een kunstenaar is opgestaan ![emoji1303]

Gebruikersavatar
Eliminator
Moderator
Berichten: 14628
Lid geworden op: 25 okt 2010 09:34
Locatie: Rotterdam

Re: Een nieuw soort "pijpselfie"

Bericht door Eliminator » 04 jan 2018 18:46

Erg mooi gedaan, daarnaast, sterkte met het verwerken van de burn-out.
Afbeelding

robvoorburg
Berichten: 12314
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Een nieuw soort "pijpselfie"

Bericht door robvoorburg » 04 jan 2018 22:48

Burn out: klote, het lastigste dat mij is overkomen. Wanneer
je wilt lukt het er overheen te groeien, geduld.. en veel
bewegen, buiten zijn en inderdaad schilderen heb ik destijds
ook weer opgepakt, maar ook lezen.
Schaven aan ademhaling heeft me geholpen.
Geen alcohol.
Maar ook regelmaat, op tijd in bed en op tijd opstaan.

Zet je tanden erin en laat gerust je ervaringen hier achter,
de reactie's hebben mij indertijd een hart onder de riem
gestoken.

Ik kan het leven weer waarderen!

Gebruikersavatar
Elmer
Berichten: 674
Lid geworden op: 21 sep 2017 15:34

Re: Een nieuw soort "pijpselfie"

Bericht door Elmer » 04 jan 2018 23:01

Dat is een mooi schilderij! Is dat acrylverf?
The bitter comes out better on a stolen guitar...

Gebruikersavatar
MilleLuci
Berichten: 4566
Lid geworden op: 09 mei 2012 21:52
Contacteer:

Re: Een nieuw soort "pijpselfie"

Bericht door MilleLuci » 04 jan 2018 23:04

Heel mooi!
Zonnige Groet,

Magistrale Glinstering vanuit Emotie
Mille Luci
Afbeelding

Gebruikersavatar
Day24
Berichten: 19
Lid geworden op: 17 feb 2017 12:46
Contacteer:

Re: Een nieuw soort "pijpselfie"

Bericht door Day24 » 05 jan 2018 01:46

Bedankt voor de fijne reacties!

@Elmer: nee, ik werk alleen in olieverf.... vind ik het prettigst omdat het dagen lang nat blijft, en ik het prettig vind om 'nat in nat' te werken (daarom lukt het me ook om kleurovergangen te maken... dat kan ik met acryl zelf niet, ik werk te langzaam)

@robvoorburg: dank voor de opbouwende reactie, die is erg gewaardeerd! Ik moet zeggen dat ik het een lastig iets vind... vooral om het uit te leggen aan mijn partner en mijn familie.... Die begrepen gewoon maar niet waarom ik nergens zin in had, nergens energie voor had. Ondertussen werk ik weer 100% (te snel, maar anders wordt mijn loon gekort en aangezien ik momenteel de enige ben die geld verdient in het huishouden komt die korting hard aan). Ik vind het erg moeilijk om grenzen te stellen, maar het gaat steeds beter. Vreemd genoeg helpt het pijproken. Het dwingt me om regelmatig alles neer te leggen en naar buiten te gaan.

Ik sta ondertussen ook ingeschreven voor een mindfulness cursus, en heb van mijn behandelaar ook een doel moeten stellen. Dat doel is dat ik wil exposeren met mijn kunstzinnige werk. Ben ondertussen namelijk aan mijn vierde werk begonnen... en sinds ik dat doel gedeeld heb met een aantal mensen is mij al aangeboden om in september onderdeel te zijn van de kunstroute hier in Leiden, dus dat is erg spannend.

Anyway... ik begin het plezier dus weer te zien!
Je noemt trouwens ook lezen... en dat is vreemd... maar dat doe ik de laatste jaren dus helemaal niet meer. En dat is extra raar omdat ik mijn hele jeugd erg veel gelezen heb, en zelfs een taal gestudeerd... maar de laatste paar jaar heb ik niets gelezen. Wellicht toch maar weer eens proberen.

Dus... in het kort: bedankt allemaal!

Gebruikersavatar
Luys
Moderator
Berichten: 2729
Lid geworden op: 10 jun 2010 12:14
Locatie: Zoetermeer

Re: Een nieuw soort "pijpselfie"

Bericht door Luys » 05 jan 2018 10:54

Heb de indruk dat je ook een achtergrond in 'kleurenleer' hebt, of onbewust oog hebt voor kleuren die goed samengaan. Fraai gedaan!

Wat die burnout en onbegrip betreft (heb zelf zover ik weet geen burnout gehad, dus dit zijn slechts gedachtenspinsels): Het is een wat abstract iets voor de 'buitenstaanders'. Er gaat iets niet goed in je kop en dat heeft een grote impact op je doen en laten. Een ieder die je ziet en kent, ziet waarschijnlijk alleen maar iemand die lusteloos is, wellicht vermoeid overkomt en nergens zin in heeft. En het is lastig onder woorden te brengen wat er precies met je aan de hand is (je weet het eigenlijk zelf niet eens. Veelal komt men er achter dat men een burnout heeft omdat dat een labeltje is dat je huisarts op je plakt). ik zit qua onbegrip een beetje in hetzelfde schuitje. Door een chronische ziekte werk ik slechts 10 uur in de week (op papier dan, 't is de laatste tijd wat meer), en ben altijd moe, tijd nodig om 's-morgens op gang te komen, enz. Aan de buitenkant zie je er echter niets van. Nieuwe collega's kijken me dan ook vreemd aan als ik aangeef maar een dag op kantoor te zijn, en dan nog maar voor 5 uur.

Gelukkig (of helaas) zijn er ook hier ervaringsdeskundigen zoals robvoorburg die weten waar je het over hebt. Goede tips om er weer bovenop te komen zijn al gegeven. Wat lezen betreft: herkenbaar. Ik las vroeger als kind ook heel veel (echte boeken, geen strips of comics), en dat is een tijd op een laag pitje geweest. Gelukkig verslind ik nu weer boeken. Niets zo fijn als een goed verhaal waar je helemaal in kan kruipen! Dus dat lezen gewoon weer lekker oppakken ;)

Sterkte man, en succes met die kunstroute!
Pijproker des forums

Gebruikersavatar
Arno
Berichten: 7354
Lid geworden op: 24 aug 2010 14:14
Locatie: Olst
Contacteer:

Re: Een nieuw soort "pijpselfie"

Bericht door Arno » 05 jan 2018 10:55

Wauw, erg mooi! Veel sterkte met de burn-out!
Afbeelding

Gebruikersavatar
Chris
Berichten: 528
Lid geworden op: 19 feb 2015 21:30
Locatie: Tilburg

Re: Een nieuw soort "pijpselfie"

Bericht door Chris » 05 jan 2018 16:07

Mooi schilderij! De kleurencombinatie's vind ik goed passen.
Wat betreft een burn-out.. de afgelopen 3 weken ben ik vrij geweest en het was hard nodig. Veel gezeik op het werk en al maanden met een figuurlijke loden bal aan m'n benen er naar toe. Lusteloos als wat. Maar toch doorzetten, want het moést af. Ik heb wel gedacht aan een burn-out maar ik denk dat ik net de dans ontsprongen ben. Deze 3 weken hebben me goed gedaan. Rust genomen, natuur opgezocht, me niet gek laten maken. Ik lig me niet meer 's nachts druk te maken over de beslommeringen die me mentaal uitpersten als een sinaasappel. Maandag begin ik weer met werken, maar ik ben op mijn hoede. Als ik geen plezier meer heb, dan trek ik aan de bel.

Gebruikersavatar
Day24
Berichten: 19
Lid geworden op: 17 feb 2017 12:46
Contacteer:

Re: Een nieuw soort "pijpselfie"

Bericht door Day24 » 05 jan 2018 17:27

@Luys: Ik heb wel een achtergrond in kunst, maar niet zo veel als ik zou willen. Heb ooit toelatingsexamen gedaan voor de kunstacademie, maar helaas net niet aangenomen (59 van de benodigde 60 punten gehaald van het toelatingsexamen). Omdat er bij de afwijzingsbrief een folder zat voor een dure cursus waarbij stond dat als je die cursus deed je het de volgende keer zeker zou redden, heb ik mijn hakken in het zand gegooid, en ben ik iets anders gaan doen. Misschien niet de juiste keuze geweest, maar ach....

Wat betreft het onbegrip bij chronische ziekte... ook dat kom ik vaak tegen.... Niet op dezelfde manier als jij maar alsnog. Ik heb zelf erg vaak migraine aanvallen en dan ben ik ook volledig uitgeschakeld (zijn weer erg frequent door de burn-out). Daarnaast ben ik erg bekend met de verschillende chronische aandoeningen vanuit mijn werk (ben sociaal werker vanuit de gemeente met een specialisatie als consulent Wmo. Ik ga dus de helft van de dag bij mensen op huisbezoek bij mensen met verschillende aandoeningen.... en dit is één van die dingen waar mensen vaak tegenaan lopen.... en dat is nou juist iets waar ik geen oplossing voor kan bieden)

@Arno: Dank!

@Chris: Ja....zo is het bij mij ook een aantal jaar gegaan.... van vakantie naar vakantie leven... in de tussentijd steeds minder energie krijgen voor de dingen die je juist vroeger leuk vond om te doen... met moeite naar je werk gaan.... tot ik op het punt was dat ik 5 minuten jankend voor de deur van mijn werk stond voor ik naar binnen kon, iedere dag halverwege de werkdag de voortekenen van een migraine aanval had, die dan ergens op de dag doorzette.... etc....
Kijk dus echt uit.... ga juist nu op zoek naar de dingen die je leuk vind om te doen, vaak naar buiten, beetje sporten, etc. Maar niet alleen dat...kijk ook naar de dingen die je in je werk kan veranderen om het doenbaar te maken. Ik zeg ondertussen in mijn werk steeds vaker nee. Ik laat weten welke dingen ik wel doe, welke niet. Je toont wel de voortekenen, dus let op!

En dank voor het compliment overigens :-)

robvoorburg
Berichten: 12314
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Een nieuw soort "pijpselfie"

Bericht door robvoorburg » 05 jan 2018 18:57

Je durft het bespreekbaar te maken, dat getuigt van kracht!

De basis van je herstel.

Gebruikersavatar
Chris
Berichten: 528
Lid geworden op: 19 feb 2015 21:30
Locatie: Tilburg

Re: Een nieuw soort "pijpselfie"

Bericht door Chris » 05 jan 2018 21:27

@Day24 graag gedaan. Ik hoop dat je over een tijdje terug kunt kijken op een positieve manier op deze periode, waar het schilderij deze dan symboliseert en daarbij alle opgedane lessen!

Gebruikersavatar
janneman
Berichten: 6321
Lid geworden op: 14 feb 2009 17:17
Locatie: Sittard
Contacteer:

Re: Een nieuw soort "pijpselfie"

Bericht door janneman » 08 jan 2018 17:29

Schitterend geworden! EN alle rust en sterkte toegewenst!
Groet, Janneman

youtube pijp-rook-filmpjes: http://www.youtube.com/user/oeoek1?feature=mhee
mijn 'pijpenboek': http://members.home.nl/j.kusters/PIJPENBOEK.htm
mijn pijpenrek: viewtopic.php?f=41&t=1822

Gebruikersavatar
Bommel
Berichten: 13945
Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Een nieuw soort "pijpselfie"

Bericht door Bommel » 08 jan 2018 17:43

Ik probeer in het dagelijks leven zo min mogelijk Engelse termen te gebruiken, simpelweg omdat het vaak de Nederlandse lading jn begrip niet dekt.
Als je de term Burn-out omzet naar het Nederlandse opgebrand is het voor mij in iedergeval duidelijk dat een persoon met die aandoening op is.
Het kaarsje is opgebrand en doet het niet meer, er wappert nog een vechtend vlammetje dat tegen doven aanzit.
Ik kan het moeilijk bevatten dat de omgeving en werkgevers deze duidelijke vertaling niet omarmen en zo het begrip krijgen van iemand die het niet meer trekt, ook al is de wil er wel.
Maar dit even terzijde, hoewel!
Op de lange termijn komt er, na hevige strijd, iets moois te voorschijn.
In jou geval een pracht van een zelfportret dat er wezen mag.
Ik verbaas me dan ook niet dat je een uitnodiging hebt voor de Leidse kunsttour.
Hou die inspiratie vol zodat het je helpt de opgebrandheid ten val te brengen.
Ik weet zeker dat je er sterker uit komt dan je er in terecht gekomen bent.
Ik wens je veel sterkte en strijdlust.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Meester W
Berichten: 1441
Lid geworden op: 28 jan 2014 15:39

Re: Een nieuw soort "pijpselfie"

Bericht door Meester W » 09 jan 2018 00:20

Absoluut fraai. Bravo dus ! Probeer ook eens Alkyd van Winsor & Newton. Na 24 uur kun je glaceren

Die burn-out kom je te boven. Reken maar !

suijkerbuijk
Berichten: 153
Lid geworden op: 24 okt 2017 21:04

Re: Een nieuw soort "pijpselfie"

Bericht door suijkerbuijk » 15 jan 2018 00:29

appart.
weer eens wat anders.
Hoop dat je nog meer zal delen op de forum.

en de burn-out.
wel met possitief denken kom je er wel weer boven.
Dat een bedrijf het niet begrijp is omdat ze alleen naar hun zelf kijken.
spreek uit ervaring wegens mij eigen problemen.

Ook is het soms moeilijk gewoon denken ben weer thuis en ga lekker weer schilderen of anderen leuke dingen doen.
Zeker met je gezin gewoon simpele dingen doen.

Leuke idee is foto gaan maken lekker in de zomer of winter dagen.
En dat weer terug in je schilder werk plaatsen.

verder succes toe gewenst

Gebruikersavatar
Day24
Berichten: 19
Lid geworden op: 17 feb 2017 12:46
Contacteer:

Re: Een nieuw soort "pijpselfie"

Bericht door Day24 » 12 mar 2018 23:42

Sorry dat ik een tijd niet gereageerd heb en niet actief ben geweest.... heb me op therapie, werk en schilderen (als onderdeel van de therapie) gefoccust.... Maar ik ben er weer en dacht, laat ik hier weer eens op reageren!

@Bommel: Grappig, ik probeer juist zo veel mogelijk Engels te gebruiken, maar dat komt door mijn achtergrond (heb Engels gestudeerd). Dat terzijde: Ik loop inderdaad tegen de werkgever aan. Die denkt nu, goh, hij werkt weer 100%, hij is beter, we kunnen hem weer alles vragen en hij kan weer alles doen. Ze willen maar neit begrijpen dat het kaarsje inderdaad op is, en dat ik een nieuw kaarsje moet opbouwen. En natuurlijk, ik kan veel weer, maar alles wat ik doe zorgt er voor dat ik heel wat energie er aan kwijt ben,..... en die energie moet ergens vandaan komen.

@Meester W: Dank! Om eerlijk te zijn.... ik hou niet zo van glaceren.... ik werk wel in meerdere lagen, maar over het algemeen is dat om kleurdiepte op te bouwen (dus dan werk ik met de transparantie die al in de verf zelf zit). Het glaceren pas ik maar heel af en toe toe. Ik werk ook nooit met een onderschilderij ofzo....ik zet alles meteen op in kleur, met detail, etc. (Wat dus volledig tegen de normale processen ingaat volgens alle kunstleraren....maar ik vind het prettig)

@suijkerbuijk: Ik weet nou niet of de term 'apart' een compliment is of niet...(ik gebruik het zelf altijd om geen mening op iets te hoeven geven). Maar aangezien je aangeeft dat je wil dat ik meer dellt ga ik er vanuit dat het wel zo is. En hieronder zal ik mijn nieuwste schilderij plaatsen....ben benieuwd wat mensen er van vinden. Het is ook zeker weer apart...


Afbeelding

Gebruikersavatar
Eliminator
Moderator
Berichten: 14628
Lid geworden op: 25 okt 2010 09:34
Locatie: Rotterdam

Re: Een nieuw soort "pijpselfie"

Bericht door Eliminator » 12 mar 2018 23:56

Day24 schreef:
12 mar 2018 23:42
Ik weet nou niet of de term 'apart' een compliment is of niet...(ik gebruik het zelf altijd om geen mening op iets te hoeven geven).
:mrgreen: :mrgreen: Off topic, maar dit doet me denken aan een sketch van Herman Finkers, die bij het bezoeken van een nieuw geboren baby altijd moeilijk weet wat te zeggen (Eli kent dat gevoel, de eerste tijd zien ze er toch allemaal hetzelfde uit, rubber waar een hoop herrie uit komt :roll: :wink: ) en zeker als ze niet de knapste zijn, dan maakt hij er altijd "wat een lieve baby van", waarop hij zijn verhaal volgt met de komst van een nieuwe baby van een vriend van hem,.... "en die was me toch lief". :lol: :lol:
Geweldige sketch die ik even quote vanuit de ver terug liggende herinnering, hij zal vast en zeker niet woordelijk zijn.
Maar goed, ontopic maar weer.

Zelf niet de grootste kunstliefhebber, danwel kenner, maar vind het altijd fascinerend wat mensen kunnen bedenken en maken, en bij tijd en wijle vind ik het dan ook nog eens mooi.

Dat gevoel had ik eerlijk gezegd bij de eerste prent meer dan bij de tweede, maar dat is een kwestie van smaak.
Afbeelding

Gebruikersavatar
roocker
Berichten: 703
Lid geworden op: 01 nov 2016 19:31
Locatie: Geertruidenberg

Re: Een nieuw soort "pijpselfie"

Bericht door roocker » 13 mar 2018 20:30

Mooi schilderij ! Doet me denken aan een mix van Jimi Hendrickx , robo cop en een transgender.... =D> Absoluut uniek en uitgesproken !

Plaats reactie