Wat paft de schot ? - deel 2

Naast het pijproken natuurlijk ...
Gebruikersavatar
Asmodeus
Berichten: 3846
Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
Locatie: Ooltgensplaat

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Asmodeus » 30 jan 2019 19:00

Lekker Paasei, dat gaan we eens proberen. Rijstepap is een beetje ondergewaardeerd maar erg smakelijk.

Gebruikersavatar
Tobias Tobit
Berichten: 1563
Lid geworden op: 03 mar 2015 12:23

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Tobias Tobit » 05 feb 2019 21:04

Heb hier ook al een tijd niet gepost maar had vandaag een lekker en simpel recept Griekse kippen dijtjes. Dijtjes even In de pan bruinen met wat peper zout en paprika poeder. Dan met olijven, cherry tomaatjes en grof gehakte sjalotjes en wat verse tijm. Klein half uurtje in de oven en dan wat feta er overheen kruimelen en nog heel even terug in de oven. Met wat gebakken krieltjes en een salade met komkommer en rode ui en klaar.
Afbeelding
Foto van de oven voor het toevoegen van de feta.
Tobias 6:8,9 indien iemand gekweld wordt van de duivel of boze geest, moet gij roken die voor die man of die vrouw, en hij zal niet meer gekweld worden.

Gebruikersavatar
Dukdalf
Berichten: 2244
Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Dukdalf » 07 feb 2019 20:19

Vorige week las ik in De Volkskrant een recept voor klassieke duxelles. Normaal bak ik paddestoelen kort en heet maar hier ging het over bijna twee uur. Vandaag daarom 'risotto ai funghi' met lang gebakken kastanjechampignons, en voor de beet wat kort gebakken knolselderij en courgette. Erg lekker en weer een vleesloze dag gescoord.

Gebruikersavatar
Wowbagger
Berichten: 5810
Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Wowbagger » 08 feb 2019 08:06

Dukdalf schreef:
07 feb 2019 20:19
Vorige week las ik in De Volkskrant een recept voor klassieke duxelles. Normaal bak ik paddestoelen kort en heet maar hier ging het over bijna twee uur. Vandaag daarom 'risotto ai funghi' met lang gebakken kastanjechampignons, en voor de beet wat kort gebakken knolselderij en courgette. Erg lekker en weer een vleesloze dag gescoord.
Dank voor deze bijdrage. Nu zit ik om 8 uur 's ochtends te watertanden met de gedachten aan Beef Wellington... :wink:

Gebruikersavatar
Dukdalf
Berichten: 2244
Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Dukdalf » 08 feb 2019 13:18

Ach, je moet maar denken dat een Wellington wel de moeite van een dag watertanden waard is :wink: .

Gebruikersavatar
Wowbagger
Berichten: 5810
Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Wowbagger » 08 feb 2019 13:31

Dat wel, maar het zal er wel niet in zitten vandaag.

Gebruikersavatar
Bommel
Berichten: 14008
Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Bommel » 25 feb 2019 17:26

Even en algemene vraag over frituren.
Op Bommelstein gebruiken we enkele jaren vloeibaar frituur vet echter door dat spul is de frituurpan nauwelijks goed schoon te houden.
De vraag is nu waarin frituren jullie te frieten.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Asmodeus
Berichten: 3846
Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
Locatie: Ooltgensplaat

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Asmodeus » 25 feb 2019 17:50

Bommel schreef:
25 feb 2019 17:26
Even en algemene vraag over frituren.
Op Bommelstein gebruiken we enkele jaren vloeibaar frituur vet echter door dat spul is de frituurpan nauwelijks goed schoon te houden.
De vraag is nu waarin frituren jullie te frieten.
Tegenwoordig in slaolie. Niet duur, bakt heel goed en heel neutraal. Wel vaak vervangen en nooit heter dan 170 graden.
Frituurpan koekt toch altijd aan, goed schrobben met een spons staalwol is de enige remedie. Desondanks schrijf ik frituurpannen af over hooguit een jaar of 4.

Gebruikersavatar
Tobias Tobit
Berichten: 1563
Lid geworden op: 03 mar 2015 12:23

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Tobias Tobit » 25 feb 2019 18:54

Mijn voorkeur gaat nog altijd uit naar Ossenwit, moet wel eerlijk vertellen dat onze frituurpan al een tijd lang ongebruikt in de schuur staat. Sinds er een airfryer in huis is gaan kleine hapjes daarin en friet halen we tegenwoordig. Een thuisfrituur is toch te klein sinds alle kinderen meeëten.
Tobias 6:8,9 indien iemand gekweld wordt van de duivel of boze geest, moet gij roken die voor die man of die vrouw, en hij zal niet meer gekweld worden.

Gebruikersavatar
Nysius
Berichten: 203
Lid geworden op: 16 dec 2018 19:22
Locatie: Land van Cuijk

Frituren in rijstolie Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Nysius » 25 feb 2019 23:00

Ons bevalt rijstolie erg goed. Neutraal van smaak, wordt niet snel ranzig en heeft een hoog rookpunt: kun je dus op hogere temperatuur gebruiken zonder walmen. Maar vanwege acrylamide is 170 graden de beste temperatuur.
Fume, chante et bois_
on ne vit qu’une fois.

Gebruikersavatar
MaartenS
Berichten: 1118
Lid geworden op: 24 feb 2014 19:03
Locatie: ASD - JO22KJ

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door MaartenS » 26 feb 2019 08:14

Pinda olie of wel Arachide olie in geraffineerde vorm,
zoals van de Jumbo..
prima te verhitten tot 220+ Graden .
Zonder dat het verbrand.

Zoweinig mogelijk voorgebakken of Oven snacks in bakken,
omdat daar al vet op/aan en in zit, en vermenging is verontreiniging.
Als je er alleen schone produkten in bakt gaat het enorm lang mee.
En de kwaliteit verslechtert niet !

En natuurlijk heel erg geschikt om zeer HEET mee te wokken.

Let op koop GEEN smaakvolle ONgeraffineerde pinda salade olie,
die is slechts bestand tegen een temp van 160 graden..

OJa, en "geraffineerde" pinda olie is ook geschikt voor mensen met noten/pinda allergie

M.v.Gr Maarten
The ultimate tyranny in a society is not control by martial law.
It is control by the psychological manipulation of consciousness,
through which reality is defined so that those who exist within it
do not even realize that they are in prison.
They do not even realize that there is something outside of where they exist.

Barbara Marciniak

Gebruikersavatar
Paasei
Berichten: 4697
Lid geworden op: 18 jan 2010 18:31
Locatie: Wuustwezel

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Paasei » 26 feb 2019 09:04

de frituurolie van aldi bevalt prima
veel hangt af van de frituurpan die je gebruikt...
eentje van de soort waar het hitte-element uit kan, en de bak en omkasting uit elkaar kan zijn heel makkelijk te reinigen

telkens de olie versleten is of te vol met paneerrestjes :

olie weggieten (opvangen voor recyclage)
vochtig doekje voor warmte element en thermostaat
pan schrobben met sponsje en wat cif
pan, mandje en omkast in afwasmachine
De geneugten van de pijp (her)ontdekt in december 2008...

Gebruikersavatar
Paasei
Berichten: 4697
Lid geworden op: 18 jan 2010 18:31
Locatie: Wuustwezel

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Paasei » 17 mar 2019 07:37

de MeetingMiepsoep...

Arjen en Misty waren de eersten die er om vroegen, daarom zit het receptje van de soep nog in mijn blote hoofd...

3 uien een beetje aanfruiten
3 à 4 rode paprika's ontpitten en in stukken, ook klein beetje aanstoven
3 à 4 liter groentebouillon (of kippenbouilon) erop
3 aardappelen erbij
pezo
gaar laten koken
potje kruidenkaas met bieslook eronder (hoeft geen dure boursin te zijn of zo...)
mixen, klaar

zoals elke soep kan je zelf natuurlijk wat experimenteren met extra kruidng (paprikapoeder, of wat italiaanse/provencaalse kruiden...) of nog een extra paprika... bij ons thuis gaan er ook meestal nog wat balletjes bij.
De geneugten van de pijp (her)ontdekt in december 2008...

Gebruikersavatar
NoneNicer
Berichten: 1085
Lid geworden op: 23 jan 2016 22:46
Locatie: Lisse

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door NoneNicer » 17 mar 2019 10:08

Meeting Miep soep :D we gaan het zeker deze week eens maken! Het enige ingrediënt wat ik niet kan plaatsen is Pezo, wat is dat?

Gebruikersavatar
Paasei
Berichten: 4697
Lid geworden op: 18 jan 2010 18:31
Locatie: Wuustwezel

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Paasei » 17 mar 2019 10:10

pezo = peper en zout...
De geneugten van de pijp (her)ontdekt in december 2008...

Gebruikersavatar
Wowbagger
Berichten: 5810
Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Wowbagger » 17 mar 2019 11:00

Paasei schreef:
17 mar 2019 10:10
pezo = peper en zout...
Die moest ik eerlijk gezegd ook even googlen voor de zekerheid (had wel mijn vermoedens van de betekenis). Zal een Vlaams dingetje zijn wellicht.

Gebruikersavatar
Paasei
Berichten: 4697
Lid geworden op: 18 jan 2010 18:31
Locatie: Wuustwezel

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Paasei » 17 mar 2019 11:05

Wowbagger schreef:
17 mar 2019 11:00
Paasei schreef:
17 mar 2019 10:10
pezo = peper en zout...
Die moest ik eerlijk gezegd ook even googlen voor de zekerheid (had wel mijn vermoedens van de betekenis). Zal een Vlaams dingetje zijn wellicht.
Nochtans ooit zelf ontdekt in een recept op een Nederlands website...
:mrgreen:
De geneugten van de pijp (her)ontdekt in december 2008...

Gebruikersavatar
TommyLF
Berichten: 674
Lid geworden op: 05 apr 2016 22:57
Locatie: Playa Almeria
Contacteer:

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door TommyLF » 17 mar 2019 14:46

Paasei schreef:
17 mar 2019 07:37
de MeetingMiepsoep...

Arjen en Misty waren de eersten die er om vroegen, daarom zit het receptje van de soep nog in mijn blote hoofd...

3 uien een beetje aanfruiten
3 à 4 rode paprika's ontpitten en in stukken, ook klein beetje aanstoven
3 à 4 liter groentebouillon (of kippenbouilon) erop
3 aardappelen erbij
pezo
gaar laten koken
potje kruidenkaas met bieslook eronder (hoeft geen dure boursin te zijn of zo...)
mixen, klaar

zoals elke soep kan je zelf natuurlijk wat experimenteren met extra kruidng (paprikapoeder, of wat italiaanse/provencaalse kruiden...) of nog een extra paprika... bij ons thuis gaan er ook meestal nog wat balletjes bij.
Zat er echt rode paprika in? Omdat de soep nogal geel kleurt vraag ik dat ;-) Of komt dit door de kruidenkaas die erin zit in combi met de boullion?
Ook wij gaan het hier zeker eens proberen want hij smaakte top!

grt TommyLF
Een pijp- en/of sigarenroker is geen onruststoker... :-?

"Ask not what your country can do for you. Ask what you can do for your country" JFK

Gebruikersavatar
Paasei
Berichten: 4697
Lid geworden op: 18 jan 2010 18:31
Locatie: Wuustwezel

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Paasei » 17 mar 2019 17:25

Ja hoor rode paprika.
Maar inderdaad, de kruidenkaas maakt het wat lichter, bijna gelig.
De geneugten van de pijp (her)ontdekt in december 2008...

Gebruikersavatar
Janno
Berichten: 2334
Lid geworden op: 29 aug 2014 00:14
Locatie: Dieren
Contacteer:

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Janno » 17 mar 2019 18:56

Zo, meteen maar de Miepsoep gemaakt en gegeten. Commentaar van mijn vrouw: "Wie is Miep?"
I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned

Gebruikersavatar
Janno
Berichten: 2334
Lid geworden op: 29 aug 2014 00:14
Locatie: Dieren
Contacteer:

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Janno » 17 mar 2019 18:57

Zonder dollen, de familie vond de soep erg lekker. Dank voor het recept.
I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned

Gebruikersavatar
Willem-Jan
Berichten: 266
Lid geworden op: 19 jan 2018 18:09

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Willem-Jan » 18 mar 2019 12:55

wat is pezo?

Gebruikersavatar
Eliminator
Moderator
Berichten: 14635
Lid geworden op: 25 okt 2010 09:34
Locatie: Rotterdam

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Eliminator » 18 mar 2019 13:05

Peper en zout, zie eerder bericht van Paasei :wink:
Afbeelding

Gebruikersavatar
TommyLF
Berichten: 674
Lid geworden op: 05 apr 2016 22:57
Locatie: Playa Almeria
Contacteer:

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door TommyLF » 18 mar 2019 19:46

Gister 2 heerlijke Angusbeef hamburgers gemaakt door de vrouw!

Vandaag pingnasi, tjs de geneugdes van inwonend zijn ;-)

Grt TommyLF
Een pijp- en/of sigarenroker is geen onruststoker... :-?

"Ask not what your country can do for you. Ask what you can do for your country" JFK

Gebruikersavatar
Dukdalf
Berichten: 2244
Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Dukdalf » 23 mar 2019 19:15

Zoons aan de rol, vrouw op de tennisbaan: tijd voor een 'guilty pleasure' in de vorm van een ouderwetse uitsmijter. Drie lopende dooiers op witbrood met ham, meegebakken spek en wat koolsalade voor de frisse beet. Als excuus kan ik nog aanvoeren dat het wel goed brood was :lol:

Gebruikersavatar
Bommel
Berichten: 14008
Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Bommel » 24 mar 2019 16:43

Door de vroege lente temperatuur een paar weken geleden kunnen de Bommels vanavond genieten van het eerste witte goud van het jaar.
Die eten we steevast zo puur mogelijk.
Geen sausje erover en geen ham, gewoon bloot met een klein eitje van onze eigen kippen.
Aardappelen in stukken uit de oven en dat is het.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Ribbon
Berichten: 3725
Lid geworden op: 29 mar 2010 19:45
Locatie: Goeree-Overflake

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Ribbon » 24 mar 2019 17:29

Oew ja, we lopen weer richting aspergetijd inderdaad. Hier ook altijd zo naturel mogelijk. Met eieren en nieuwe piepers.
Huidige rotatie: SPC Potlatch (2017), C&D Star of the East Flake(2013), Reiner Long Golden Flake(2012), SG Best Brown Flake (2013)

Gebruikersavatar
Dukdalf
Berichten: 2244
Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Dukdalf » 24 mar 2019 17:55

Zelfs geen klontje boter :shock: ?

Gebruikersavatar
Ribbon
Berichten: 3725
Lid geworden op: 29 mar 2010 19:45
Locatie: Goeree-Overflake

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Ribbon » 24 mar 2019 18:04

Nou vooruit.
Huidige rotatie: SPC Potlatch (2017), C&D Star of the East Flake(2013), Reiner Long Golden Flake(2012), SG Best Brown Flake (2013)

Gebruikersavatar
Arno
Berichten: 7375
Lid geworden op: 24 aug 2010 14:14
Locatie: Olst
Contacteer:

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Arno » 24 mar 2019 18:58

Afbeelding

Nu mijn hachee variant, morgen een Belgische variant :mrgreen:
Afbeelding

Plaats reactie