Wat paft de schot ? - deel 2

Naast het pijproken natuurlijk ...
Gebruikersavatar
The_Undertaker
Administrator
Berichten: 8442
Lid geworden op: 22 nov 2012 17:37

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door The_Undertaker »

Eelco schreef:
20 nov 2019 22:55
...ook geschikt voor op het werk.
Goede tip!
"The greatest difficulty is the mental resistance to things that arise, and the underlying assumption that they should not." - Eckhart Tolle

Gebruikersavatar
Jos
Berichten: 5932
Lid geworden op: 25 okt 2009 18:34
Locatie: Groot Mokum

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Jos »

Vanochtend voor het eerst ontbijt met oudewijvenkoek. Nooit geweten dat een goede bakker waar ik al heel lang soms kom ook de oudewijven ontbijtkoek bakt
https://evhartogb2c.extravestiging.nl/a ... ude-wijven
Paar plakjes met wat smeerbare geitenkaas erop, smaakte heel lekker als ontbijt!

Bijkomend voordeel is dat ik voortaan niet meer hoef na te denken over verjaardagscadeau voor mijn oude inmiddels 96 jarige moeder..
spuit elf des forumsdoctorate of pipe smoking - Pipe Smoking Universityzwembadpas specialist
correcte zwembadpas met pijp: http://www.youtube.com/watch?v=SgZJkgP90uI
wegens mijn immuniteit op dit forum is het Heren Moderators niet toegestaan mijn berichten te wijzigen of te verwijderen

robvoorburg
Berichten: 12820
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door robvoorburg »

Gezien het mooie weer rond het middaguur bij de poelier
een poussin gehaald/gefietst.
Ik heb het gemaakt met rode druiven, peper, zout en
wat rozemarijn, alsmede een klein toegevoegd glas
rode wijn.

Erbij wat sla met vinaigrette en armeluis aardappelen.

Dit zijn zo van die zaken waar ik mij wel doorheen sla.

Gebruikersavatar
Asmodeus
Berichten: 3947
Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
Locatie: Ooltgensplaat

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Asmodeus »

robvoorburg schreef:
30 nov 2019 18:30
Gezien het mooie weer rond het middaguur bij de poelier
een poussin gehaald/gefietst.
Ik heb het gemaakt met rode druiven, peper, zout en
wat rozemarijn, alsmede een klein toegevoegd glas
rode wijn.

Erbij wat sla met vinaigrette en armeluis aardappelen.

Dit zijn zo van die zaken waar ik mij wel doorheen sla.
Lekker Rob.
Hier een full blown rijsttafel. Rendang, kipsatespiesjes die twee dagen hebben gemarineerd,
een naamloze groentestoof met gember en kokos en alle denkbare condimenten en toebehoren en natuurlijk rijst en pindasaus

Gebruikersavatar
Dukdalf
Berichten: 2352
Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Dukdalf »

Afgelopen week zag ik de onvolprezen Jeroen Meus ("Dagelijkse Kost": https://dagelijksekost.een.be/gerechten ... ardappelen) zijn liefde voor het braiseren betuigen met het enthousiasme dat hem kenmerkt . Hij deed het met witlof, ik met venkel. Wegens toch al veel te dik leek het me beter de kaassaus achterwege te laten en dus had ik in plaats van de aardappelen twee goede sneetjes brood, maar die smoortechniek werkt perfect.

robvoorburg
Berichten: 12820
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door robvoorburg »

Van de week heb ik bij mijn dochter gegeten. Kip kersentaart en
erbij rauwe flinterdun gesneden lof met wat rode ui ringen, stukjes
tomaat en hardgekookt ei en een saladesausje erover.

Hieronder het recept:

1 danerolle croissantdeeg;
ca. 300 gram kipfilet in stukjes;
pot kersen;
zakje peper roomsaus;
3 theelepels kappertjes;
gember of gembersiroop;
geraspte kaas;
bekertje crème fraiche;
knoflook;
zout en peper naar behoefte.

Quichevorm bekleden met het deeg, de punten naar buiten,
mogen over de rand.

Bak de kip, doe er de crème fraiche, zakje peper roomsaus,
knoflook, gember, kappertjes en de uitgelekte kersen bij.

Doe het bovenstaande in de quichevorm en vouw de taart
dicht in stervorm.
Bestrooi met de geraspte kaas en zet vervolgens in een
voorverwarmde oven (200 graden) ca. 30 minuten.

Gebruikersavatar
Eelco
Berichten: 709
Lid geworden op: 07 dec 2013 00:00
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Eelco »

Boerenkoolstamppot! Lekker op smaak gebracht met een scheutje wittewijnazijn en nootmuskaat. Erbij tempehspekjes, afgeblust met een drupje sojasaus, sellerieburgertjes en als tafelzuur een plukje verse zuurkool, zilveruitjes en een likje mosterd.

Afbeelding

Gebruikersavatar
Bommel
Berichten: 14414
Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Bommel »

robvoorburg schreef:
06 dec 2019 18:32
Van de week heb ik bij mijn dochter gegeten. Kip kersentaart en
erbij rauwe flinterdun gesneden lof met wat rode ui ringen, stukjes
tomaat en hardgekookt ei en een saladesausje erover.

Hieronder het recept:

1 danerolle croissantdeeg;
ca. 300 gram kipfilet in stukjes;
pot kersen;
zakje peper roomsaus;
3 theelepels kappertjes;
gember of gembersiroop;
geraspte kaas;
bekertje crème fraiche;
knoflook;
zout en peper naar behoefte.

Quichevorm bekleden met het deeg, de punten naar buiten,
mogen over de rand.

Bak de kip, doe er de crème fraiche, zakje peper roomsaus,
knoflook, gember, kappertjes en de uitgelekte kersen bij.

Doe het bovenstaande in de quichevorm en vouw de taart
dicht in stervorm.
Bestrooi met de geraspte kaas en zet vervolgens in een
voorverwarmde oven (200 graden) ca. 30 minuten.
De vraag op Bommelstein komt bovendrijven.....is dit smakelijk gerecht ook koud te verorberen?
Afbeelding

Gebruikersavatar
The_Undertaker
Administrator
Berichten: 8442
Lid geworden op: 22 nov 2012 17:37

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door The_Undertaker »

Ongetwijfeld. Of het dan nog smakelijk is is natuurlijk afwachten..
"The greatest difficulty is the mental resistance to things that arise, and the underlying assumption that they should not." - Eckhart Tolle

robvoorburg
Berichten: 12820
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door robvoorburg »

Bommel schreef:
10 dec 2019 18:16
robvoorburg schreef:
06 dec 2019 18:32
Van de week heb ik bij mijn dochter gegeten. Kip kersentaart en
erbij rauwe flinterdun gesneden lof met wat rode ui ringen, stukjes
tomaat en hardgekookt ei en een saladesausje erover.

Hieronder het recept:

1 danerolle croissantdeeg;
ca. 300 gram kipfilet in stukjes;
pot kersen;
zakje peper roomsaus;
3 theelepels kappertjes;
gember of gembersiroop;
geraspte kaas;
bekertje crème fraiche;
knoflook;
zout en peper naar behoefte.

Quichevorm bekleden met het deeg, de punten naar buiten,
mogen over de rand.

Bak de kip, doe er de crème fraiche, zakje peper roomsaus,
knoflook, gember, kappertjes en de uitgelekte kersen bij.

Doe het bovenstaande in de quichevorm en vouw de taart
dicht in stervorm.
Bestrooi met de geraspte kaas en zet vervolgens in een
voorverwarmde oven (200 graden) ca. 30 minuten.
De vraag op Bommelstein komt bovendrijven.....is dit smakelijk gerecht ook koud te verorberen?
Denk dat het een verlepte boel wordt.

Gebruikersavatar
Mme Bommel
Berichten: 136
Lid geworden op: 28 mei 2014 22:30

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Mme Bommel »

:-T

Dat is jammer. 18 dec wat lekkers maken voor op de afdeling, werk.
Ik houdt niet van taarten en dit was wel wat... Dacht ik.

De kersen en croissant deeg heb ik al in huis

Ik kan het natuurlijk wel maken en daar nog de oven in... Dus bijna klaar...

Gember en gember siroop laat ik weg, lust ik niet
Afbeelding

robvoorburg
Berichten: 12820
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door robvoorburg »

Mme Bommel schreef:
11 dec 2019 18:02
:-T

Dat is jammer. 18 dec wat lekkers maken voor op de afdeling, werk.
Ik houdt niet van taarten en dit was wel wat... Dacht ik.

De kersen en croissant deeg heb ik al in huis

Ik kan het natuurlijk wel maken en daar nog de oven in... Dus bijna klaar...

Gember en gember siroop laat ik weg, lust ik niet
Doe met alle recepten precies hetzelfde wanneer er iets tussen staat
dat ik niet wil, dan laat ik het weg, soms voeg ik wat toe wanneer mij
dat dan te binnen schiet.

Dat is het voorrecht wanneer je in de keuken staat.

Gebruikersavatar
Dukdalf
Berichten: 2352
Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Dukdalf »

Kort gestoofde spitskool, met wortel en venkel en ui en knoflook plus wat komijn- en karwijzaad. Lepeltje creme fraiche erdoor op het laatst met het groen van de venkel. Erg lekker met gekookte piepers en desgewenst een slavink of zo.

Gebruikersavatar
Wowbagger
Berichten: 6022
Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Wowbagger »

Dukdalf schreef:
12 dec 2019 19:43
Kort gestoofde spitskool, met wortel en venkel en ui en knoflook plus wat komijn- en karwijzaad. Lepeltje creme fraiche erdoor op het laatst met het groen van de venkel. Erg lekker met gekookte piepers en desgewenst een slavink of zo.
Dat klinkt erg lekker. Een flinke handvol parmezaan of misschien peccorino er op zal ook niet misstaan denk ik.

Gebruikersavatar
Dukdalf
Berichten: 2352
Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Dukdalf »

Goed idee van die kaas. Volgende keer laat ik de room weg en smelt ik er wat feta door. En een beetje geraspte pecorino of parmezaanse eroverheen, natuurlijk :wink:.

Gebruikersavatar
roocker
Berichten: 752
Lid geworden op: 01 nov 2016 19:31
Locatie: Geertruidenberg

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door roocker »

Afbeelding


Inmiddels zijn ze diepgevroren . Maar vd week (dinsdag) ga ik hazenpeper maken . Da's zooooww lekker ! Even een nacht laten afsterven en vanmorgen geslacht . Mijn recept is klassiek en simpel . Tijd en liefde voor de kookkunst maakt alles smakelijk .

Gebruikersavatar
Bommel
Berichten: 14414
Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Bommel »

Vers van het land, vrij gehuppeld en biologischer kan men het niet krijgen.
Ben ernstig jaloers op het gerecht wat er van gekookt gaat worden.
Smakelijke bereiding en diner......denk aan de kogeltjes. :lol:
Afbeelding

Gebruikersavatar
Bommel
Berichten: 14414
Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Bommel »

It looks like Xmas.
Door ruimte gebrek in de vriezer is de nood omgebogen door het nuttige.
Eendenborstjes, verse kriel uit de oven met knoflook, beetje zout en peper en rosemarijn, witlof uit oven omwonden met dun spek en bestrooit met geraspte kaas.

Toe, koffie en pijp.
Afbeelding

Gebruikersavatar
roocker
Berichten: 752
Lid geworden op: 01 nov 2016 19:31
Locatie: Geertruidenberg

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door roocker »

Ook lekker ! Heb je al eens houtduif op ? De borstfilets even rosé braden en schuin gesneden opdienen.... :lol:

Gebruikersavatar
Bommel
Berichten: 14414
Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Bommel »

roocker schreef:
25 dec 2019 12:09
Ook lekker ! Heb je al eens houtduif op ? De borstfilets even rosé braden en schuin gesneden opdienen.... :lol:
Het inheemse wild op het bord is mij niet vreemd Roocker.
Het meest pure vleesch wat verkrijgbaar is mits ze echt vrij zijn geweest.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Bommel
Berichten: 14414
Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Bommel »

Zodadelijk start de voorbereiding voor de kerst dis.
Zoals elk jaar niet overdadig, overdreven en zeker niet te moeilijk.

Schotse wilde zalm, langzaam gegaard in de oven.
Daarvoor is ze prepareert door de bestrooiing met enige zout en peper.
Daarbij capellini met zeekraal en snel gewokte groenten mix.

Lekker bakkie koffie en pijpje toe.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Wowbagger
Berichten: 6022
Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Wowbagger »

Het was weer lekker dit jaar.
Vooraf: Pastinaak-appelsoep en chorizo-manchego bladerdeegstengels.
Hoofd: Iberico varkenswangen, langzaam gestoofd met kruiden, honing, veel groentes en port. Erbij truffelaardappeltjes, yorkshire puddings, spruiten met chorizo en kastanjes, sperziebonen met pecannoten en een dressing van hazelnootolie en framboosazijn.
Na: IJs (kant en klaar, koken is erg leuk maar er zijn grenzen aan hoeveel tijd ik wil besteden op eerste kerstdag), en koffie.

Gebruikersavatar
Asmodeus
Berichten: 3947
Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
Locatie: Ooltgensplaat

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Asmodeus »

Afbeelding
Ham-roomijs, spinazie-spongecake,gelei van sjalot, parmezaankrokantje en mosterdslagroom.

Afbeelding
Coq-au-vin, crème van pastinaak, aardappels gebakken met ganzenvet, stoofpeertje en wat groene sla met vinaigrette van rijstolie&rijstazijn


Afbeelding
En natuurlijk de obligate chipolatapudding naar oud familierecept. De atoombom onder de toetjes.

Gebruikersavatar
Wowbagger
Berichten: 6022
Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Wowbagger »

Asmodeus schreef:
25 dec 2019 22:25
Afbeelding
Ham-roomijs, spinazie-spongecake,gelei van sjalot, parmezaankrokantje en mosterdslagroom.

Afbeelding
Coq-au-vin, crème van pastinaak, aardappels gebakken met ganzenvet, stoofpeertje en wat groene sla met vinaigrette van rijstolie&rijstazijn


Afbeelding
En natuurlijk de obligate chipolatapudding naar oud familierecept. De atoombom onder de toetjes.
=D>
Ziet er puik uit Maarten!

Gebruikersavatar
Tobias Tobit
Berichten: 1626
Lid geworden op: 03 mar 2015 12:23

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Tobias Tobit »

Asmodeus schreef:
25 dec 2019 22:25

Afbeelding
En natuurlijk de obligate chipolatapudding naar oud familierecept. De atoombom onder de toetjes.
Vandaar de vorm van een "mushroom cloud"?
Tobias 6:8,9 indien iemand gekweld wordt van de duivel of boze geest, moet gij roken die voor die man of die vrouw, en hij zal niet meer gekweld worden.

Gebruikersavatar
Paasei
Berichten: 4811
Lid geworden op: 18 jan 2010 18:31
Locatie: Wuustwezel

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Paasei »

Hoofdmaaltijd was everzwijnstoofvlees, met spekjes, veel ui en champignons, overgoten met rode wijn waarin graanmosterd, rode bessen konfituur, een bouquet garni, een thee-ei met kruidnagel, jeneverbes en zwarte peper, een stokje kaneel, een paar sneden peperkoek...

Er staat nog een overschotje te wachten voor straks na de werkdag.
Hoop ik.
De geneugten van de pijp (her)ontdekt in december 2008...

robvoorburg
Berichten: 12820
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door robvoorburg »

De avond gisteren bij mijn broer en vriendin doorgebracht.
Het begint een traditie te worden 1e Kerstdag daar te zijn
met een aardig gezelschap aan wederzijdse familie.

Uit ervaring weet ik hoeveel voorbereiding én geld het kost
een aardige avond voor te bereiden, wat dat betreft zijn
Patrick en ik indertijd door mijn moeder met dezelfde saus
overgoten, we hechten eraan samen te zijn met de meest
dichtbije.
Zowel zijn dochters als de mijne zien er gelukkig ook de
waarde van in.
Ben daar tevreden over.

Zo'n middagje/avond vliegt om als ware het een meeting
van het PRF!
Na afloop koffie met een glaasje likeur. Likeur is niet mijn
drankje, deze oogde echter als Belgisch donker bier en er
werd een verleidelijk klein elegant glaasje aangeschoven
dat ik dacht: waarom ook niet.
Enfin een heerlijk drankje, waar ik er nog twee of drie van
soldaat heb gemaakt, wat ik dan wel node mis is een
feestelijke kerstpijp te stoppen met een geurige latakia.

Gebruikersavatar
Dukdalf
Berichten: 2352
Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Dukdalf »

Mijn jongste zoon heeft als tweede voornaam Willem. Het zal daarom zijn dat hij nogal houdt van bloemkool 'met een papje'. Persoonlijk werd ik het eeuwige kerriesausje nogal zat en daarom zocht ik een alternatief. Het is bloemkool 'cheese and onion' geworden en is zojuist goedbevonden door het proefkonijn en door de kok van dienst. We maken een soubise (wit sausje met gekarameliseerde uien), koken de bloemkool kort voor, mengen het geheel in een platte ovenschaal, leggen er royaal geraspte kaas over en schuiven de bak even onder een hete grill tot de bovenkant knapperig is. Het zal geen origineel idee zijn, maar zo voelt het wel.

Gebruikersavatar
Asmodeus
Berichten: 3947
Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
Locatie: Ooltgensplaat

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Asmodeus »

Dukdalf schreef:
11 feb 2020 19:15
Mijn jongste zoon heeft als tweede voornaam Willem. Het zal daarom zijn dat hij nogal houdt van bloemkool 'met een papje'. Persoonlijk werd ik het eeuwige kerriesausje nogal zat en daarom zocht ik een alternatief. Het is bloemkool 'cheese and onion' geworden en is zojuist goedbevonden door het proefkonijn en door de kok van dienst. We maken een soubise (wit sausje met gekarameliseerde uien), koken de bloemkool kort voor, mengen het geheel in een platte ovenschaal, leggen er royaal geraspte kaas over en schuiven de bak even onder een hete grill tot de bovenkant knapperig is. Het zal geen origineel idee zijn, maar zo voelt het wel.
Wat is de correlatie tussen het dragen van de naam Willem als tweede naam en een voorliefde hebben voor bloemkool met een papje?
Ik vraag dit voor een vriend.

Gebruikersavatar
Tobias Tobit
Berichten: 1626
Lid geworden op: 03 mar 2015 12:23

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Tobias Tobit »

Asmodeus schreef:
11 feb 2020 19:45
Dukdalf schreef:
11 feb 2020 19:15
Mijn jongste zoon heeft als tweede voornaam Willem. Het zal daarom zijn dat hij nogal houdt van bloemkool 'met een papje'. Persoonlijk werd ik het eeuwige kerriesausje nogal zat en daarom zocht ik een alternatief. Het is bloemkool 'cheese and onion' geworden en is zojuist goedbevonden door het proefkonijn en door de kok van dienst. We maken een soubise (wit sausje met gekarameliseerde uien), koken de bloemkool kort voor, mengen het geheel in een platte ovenschaal, leggen er royaal geraspte kaas over en schuiven de bak even onder een hete grill tot de bovenkant knapperig is. Het zal geen origineel idee zijn, maar zo voelt het wel.
Wat is de correlatie tussen het dragen van de naam Willem als tweede naam en een voorliefde hebben voor bloemkool met een papje?
Ik vraag dit voor een vriend.
Ome Willem van de Film?
Tobias 6:8,9 indien iemand gekweld wordt van de duivel of boze geest, moet gij roken die voor die man of die vrouw, en hij zal niet meer gekweld worden.

Plaats reactie