(sterke) drank

Naast het pijproken natuurlijk ...
Winslow Collector

Bericht door Winslow Collector » 10 sep 2010 21:33

Ronnie de Ponnie schreef:
Winslow Collector schreef:
Ronnie de Ponnie schreef:Ja, en de meest voorkomende verbingen die het melkwegstelsel vormen schijnen een framboossmaak te bewerkstelligen.
Niet dat dit er veel mee te maken heeft, maar ik vond het leuk om even te vermelden.
Ja, sorry Ronnie.
Als het over mijn passie "single malt" gaat, moet ik inderdaad even afgeremd worden. :lol:
O, nee, zo bedoelde ik dat niet hoor.
Alleen werd mijn mind even getriggerd toen het over die scheikundige verbindingen ging die bepaalde smaken genereren.
Toen moest ik aan dat opvallende feit over de melkweg denken.

Wat mij betreft mag je eindeloos theoretiseren over single-malts. Dat is namelijk een behoorlijk interessante materie.
Duidelijk en bedankt voor je interesse. Fascinerend goedje hoor, die whisky.

Kynikos
Berichten: 1897
Lid geworden op: 28 sep 2009 14:12

Bericht door Kynikos » 10 sep 2010 22:00

Winslow Collector schreef: Rotgut??? :lol:
Je bedoelt: slechte whisk(e)y?
Inderdaad, goedkope zooi. Niet dat ik niet graag goede booze drink, maar vaak laten de financiën te wensen over en er is ook iets te zeggen voor de venijnige charme van de goedkopere varianten.
Winslow Collector schreef: Doe daar een paar miljoen reclame en marketing bij en de jeugd zit lekker aan hun "favoriete" drankje. Verkoop een flesje van 3 euro voor 17,95 en de kassa loopt vanzelf vol. Maar om te zeggen dat daar nu het werk en de ambachtelijkheid van cognac, whisky, wijn, port, bier, enz achter zit? Nee, niet echt. Een snelle drank voor een snelle wereld.
Dat is inderdaad de ene kant van het verhaal met betrekking tot vodka, het hippe en trendy drankje. Ik snap ook echt niet dat mensen een tientje of drie neertellen voor een fles Grey Goose. Maar er zit ook een andere kant aan het vodka drinken, de meer traditionele wijze. Waarbij vodka zonder fratsen gedronken wordt door groepen Oost-Europese en Russische groepen vrienden en familie, onder begeleiding van goed eten, mooie toasts, speeches en dergelijke. En die kant ervan vind ik erg mooi, vodka als eerlijke volksdrank, een beetje de jonge jenever van het oosten in zekere zin, maar dan met een andere drinkcultuur eromheen.

Ik kan zelf ook erg van vodka genieten, juist omdat het zo'n basale drank is. Aan de ene kant is het misschien eenvoudig of zelfs simplistisch en valt er veel minder uit te halen dan uit een goede verfijnde, gerijpte drank zoals in we in West-Europa veel hebben. Aan de andere kant is het drinken tot zijn essentie gedestilleerd, alcohol en water, een minimalistische drank voor puristen. Voor mij heeft het in ieder geval een mooie plaats in m'n drinkpatroon.

Henk de Jong
Berichten: 263
Lid geworden op: 13 apr 2009 17:57
Locatie: Leusden

Bericht door Henk de Jong » 10 sep 2010 22:50

Kynikos schreef:
Henk de Jong schreef:Het is niet zo simpel.

Afgezien van de uitstekende informatie die Winslow Collector verschafte, bevat iedere soort alcoholhoudende drank een verschillende verhouding van lagere= ( iets ) minder giftige alcoholen en hogere alcoholen= zeer giftig.

Dranken zoals whiskey en cognac worden in houten vaten gerijpt en nemen dan extra gifstoffen via het hout op.

Rode wijn bevat meer of minder tannines= ook giftig.
Ik snap wat je bedoelt, maar als je 'clean' wil drinken is het beste toch een goede vodka? Dat is in principe water en alcohol, de meest zuivere drank die je krijgen kan. Als je daar nog genoeg glazen water naast drinkt heb je de meest zuivere roes die er is, met de kleinste kater.

Interessante stof trouwens, Winslow Collector. Ik vind zo'n beetje elke single malt die ik onder handen krijg wel zacht eigenlijk, maar ik drink normaal gesproken rotgut.
Het distilleren van wodka vormt meer hogere alcoholen dan het brouwen van bier, zeker bij een ondergistend brouwproces.

Winslow Collector

Bericht door Winslow Collector » 10 sep 2010 23:23

Henk de Jong schreef:
Kynikos schreef:
Het distilleren van wodka vormt meer hogere alcoholen dan het brouwen van bier, zeker bij een ondergistend brouwproces.
Volgens wikipedia:
Het is een heldere, kleurloze en nagenoeg geurloze sterkedrank die vermoedelijk oorspronkelijk afkomstig is uit westelijk Rusland of Polen. Het is de op één na meest verkochte gedistilleerde drank ter wereld.

Wodka wordt gedistilleerd tot maximaal 95% en verdund met water. Het alcoholpercentage ligt dan tussen de 35% en 70% (traditioneel rond de 40%). De drank wordt onder andere gestookt uit gerst, rogge of aardappels en wordt vaak opgeslagen in tanks met houtskool waardoor alle geuren en onzuiverheden worden geabsorbeerd. De meeste wodka bevat uiteindelijk bijna niets anders dan ethanol en water.


Zoals je ziet wordt er zoveel mogelijk smaak uitgefilterd. Dat is heel anders bij whisky.

Gebruikersavatar
Jos
Berichten: 5605
Lid geworden op: 25 okt 2009 18:34
Locatie: Groot Mokum

Bericht door Jos » 21 sep 2010 10:28

PORT & WINE in 2006 op de wal. Zoveelste motorboot, ik houd eigenlijk alleen van zeilen en windsurfen, waar ik niet mee gevaren heb. Met deze letterlijk geen meter. Paar weken geleden verkocht.
Geen PORT & WINE dus voor mij meer..
DSCF0003-3.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Jos op 20 aug 2017 11:14, 1 keer totaal gewijzigd.
spuit elf des forumsdoctorate of pipe smoking - Pipe Smoking Universityzwembadpas specialist
correcte zwembadpas met pijp: http://www.youtube.com/watch?v=SgZJkgP90uI
wegens mijn immuniteit op dit forum is het Heren Moderators niet toegestaan mijn berichten te wijzigen of te verwijderen

Gebruikersavatar
janneman
Berichten: 6322
Lid geworden op: 14 feb 2009 17:17
Locatie: Sittard
Contacteer:

Bericht door janneman » 21 sep 2010 17:20

Port & Wine drooggelegd? :shock:
Groet, Janneman

youtube pijp-rook-filmpjes: http://www.youtube.com/user/oeoek1?feature=mhee
mijn 'pijpenboek': http://members.home.nl/j.kusters/PIJPENBOEK.htm
mijn pijpenrek: viewtopic.php?f=41&t=1822

Gebruikersavatar
Jos
Berichten: 5605
Lid geworden op: 25 okt 2009 18:34
Locatie: Groot Mokum

Bericht door Jos » 21 sep 2010 18:47

janneman schreef:Port & Wine drooggelegd? :shock:
':lol:'
Zal dat de reden zijn waardoor ik er nooit in gevaren heb? Roerblad is toen wat vergroot maar na zo'n drooglegging weet men het maar nooit ':wink:'
DSCF0001-3.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Jos op 20 aug 2017 11:18, 1 keer totaal gewijzigd.
spuit elf des forumsdoctorate of pipe smoking - Pipe Smoking Universityzwembadpas specialist
correcte zwembadpas met pijp: http://www.youtube.com/watch?v=SgZJkgP90uI
wegens mijn immuniteit op dit forum is het Heren Moderators niet toegestaan mijn berichten te wijzigen of te verwijderen

Gebruikersavatar
The_Cigar
Berichten: 72
Lid geworden op: 10 feb 2010 20:52
Locatie: Groningen

Bericht door The_Cigar » 22 sep 2010 22:58

Staat Cognac nog niet in deze lijst?!?
Door zijn zoete karakter vind ik het erg goed bij een pijp passen.
Meestal koop ik goedkope Cognac in Duitse supermarkten maar af en toe trakteer ik mezelf op een duurdere die dan wel in de aanbieding is.
Afbeelding

Gebruikersavatar
dr. Watson
Berichten: 980
Lid geworden op: 20 feb 2009 12:46
Locatie: Meppel

Bericht door dr. Watson » 23 sep 2010 00:48

Ik ben m.b.t. de bieren een liefhebber van Paulaner. Dit is een zogenaamde weizen: vergelijkbaar met witbier, maar dan zonder de zoetjes en geurtjes.
Met mijn beperkte kennis van de whisky heb ik voor mij zelf ontdekt liever een goedkope Ier te drinken dan een dure scotch. Onder andere Jameson en Tullamore Dew vind ik goed.
De Ierse whisky is van nature zachter en bevat veel smaaknuances. Dit in tegenstelling tot de scotch waar je af en toe het gevoel hebt accuzuur te drinken.

Winslow Collector

Bericht door Winslow Collector » 23 sep 2010 10:30

dr. Watson schreef:Ik ben m.b.t. de bieren een liefhebber van Paulaner. Dit is een zogenaamde weizen: vergelijkbaar met witbier, maar dan zonder de zoetjes en geurtjes.
Met mijn beperkte kennis van de whisky heb ik voor mij zelf ontdekt liever een goedkope Ier te drinken dan een dure scotch. Onder andere Jameson en Tullamore Dew vind ik goed.
De Ierse whisky is van nature zachter en bevat veel smaaknuances. Dit in tegenstelling tot de scotch waar je af en toe het gevoel hebt accuzuur te drinken.
Voor wat betreft de Ierse whiskey en Schotse whisky: dan heb je nog nooit een goede Schotse gedronken. :wink:
Maar over smaak valt moeilijk te twisten, dus ieder zijn meug, nietwaar.

Juist veel Ierse whiskey's zijn vlakker van smaak dan de Schotse whisky's. Maar als je Ierse blends als Jamesons en TD gaat vergelijken met Teachers, dan kun je daar best gelijk in hebben. Ik heb een TD ook hoger staan als de eerste de beste Schotse blended meuk. Ben wel benieuwd wat je bijvoorbeeld van een Famous Grouse vindt, wat op zich een goed betaalbare en prettige Schotse blended whisky is.

Zowel in de Ierse als Schotse versies zijn er grote verschillen tussen blends en single malts. Heb je al eens een Bushmills 16 jaar oude Single Malt gedronken?
Zet die tegenover 80% van de beschikbare Schotse Single Malts van 16 jaar oud en dan praten we nog eens.

Door het drie keer distilleren (wat bij de Ieren gebruikelijk is) worden er juist veel aroma's en smaken uit de processen, die voor het distilleren liggen, weggehaald.
Dit in tegenstelling tot de twee keer distilleren bij de Schotten (bijna alle Schotse distilleerderijen stoken 2 keer, een enkele uitgezonderd die 2½ of 3 keer stookt).

Gevolg is, dat Ierse whiskey's de meeste smaken en aroma's uit het vat (dus tijdens de rijping) halen, omdat de new spirit (= wat uit de distillatie komt) veel smaak verloren heeft. Omdat er bij het 2 x distilleren van de Schotse new spirit nog steeds invloeden in de vloeistof zitten van het mashen, mouten en fermenteren, reageren die weer heel anders met het hout tijdens de rijping.
Simpelweg zit er in de Schotse new spirit een grotere verscheidenheid van stoffen, die op veel meer verschillende manieren met het hout en de koolstof van het vat kunnen reageren. Hierdoor ontstaan er veel meer smaak- en aroma-varianten dan bij 3 keer gedistilleerde new spirit.
Het is ook niet voor niets dat Schotse single malt whisky als meest complexe drank wordt beschouwd.

Maar nogmaals: over smaak valt niet te twisten, dat is subjectief en voor iedereen anders. Ik ga uit van de ratio en de chemie die tijdens het gehele productieproces (inclusief de rijping) van de whiskey/whisky gaande is. Het is daarom vrij eenvoudig om te beredeneren dat een 3 x gestookte drank minder (aroma en smaak) variaties bevat en dus vlakker is dan een 1 of 2 keer gestookte drank.

Er zijn honderden variabelen in het productieproces die de ontelbare variaties als uiteindelijke whiskey/whisky veroorzaken. Hier valt een boek over te schrijven en dat is precies waar ik al zo'n half jaartje mee bezig ben. Nog enkele jaren (hoop ik) geduld

Gebruikersavatar
dr. Watson
Berichten: 980
Lid geworden op: 20 feb 2009 12:46
Locatie: Meppel

Bericht door dr. Watson » 23 sep 2010 23:26

Winslow collector ik heb inderdaad kennis gemaakt met Famous Grouse en ik vond hem helemaal niks. Met een vriend had ik meerdere whisky's geproefd waarbij o.a. een dure Dimple 18 jaar oud bij zat....ook niks. De Tullamore Dew was fluweelzacht en je kon daardoor smaakaccenten proeven. De Famous was ook wel wat zachter maar had een vervelende smaak. Ook staat bij mij Johnny Walker synoniem voor een Scotch.....in mijn ogen alleen goed om te mengen met cola e.d.
Ik drink de whisky overigens puur.
Een andere goede whisky vind ik wel Jack Daniels.
Op een of andere manier lijkt mij wel de Islays aan te spreken...nog geen ervaring mee......

Kynikos
Berichten: 1897
Lid geworden op: 28 sep 2009 14:12

Bericht door Kynikos » 23 sep 2010 23:46

Winslow Collector schreef:Maar als je Ierse blends als Jamesons en TD gaat vergelijken met Teachers, dan kun je daar best gelijk in hebben. Ik heb een TD ook hoger staan als de eerste de beste Schotse blended meuk. Ben wel benieuwd wat je bijvoorbeeld van een Famous Grouse vindt, wat op zich een goed betaalbare en prettige Schotse blended whisky is.
Wat is er mis met Teachers? Lekker zacht en romig en prima waar voor je geld vind ik. Maar goed, ik ben dan ook meer een gewone zuiplap dan een whiskykenner en zal dus ook wel minder veeleisend zijn. Behalve de echt allerslechtste zooi (white lion en consorten) heb ik nog nooit problemen gehad met een whisky.

Winslow Collector

Bericht door Winslow Collector » 24 sep 2010 02:15

dr. Watson schreef:Winslow collector ik heb inderdaad kennis gemaakt met Famous Grouse en ik vond hem helemaal niks. Met een vriend had ik meerdere whisky's geproefd waarbij o.a. een dure Dimple 18 jaar oud bij zat....ook niks. De Tullamore Dew was fluweelzacht en je kon daardoor smaakaccenten proeven. De Famous was ook wel wat zachter maar had een vervelende smaak. Ook staat bij mij Johnny Walker synoniem voor een Scotch.....in mijn ogen alleen goed om te mengen met cola e.d.
Ik drink de whisky overigens puur.
Een andere goede whisky vind ik wel Jack Daniels.
Op een of andere manier lijkt mij wel de Islays aan te spreken...nog geen ervaring mee......
LOL, ik geef het op met jou :lol:
Iedereen heeft een ander smaakpalet, dus discussiëren wat wel en niet lekker is heeft geen nut. Maar dat je een Jack Daniels "zacht" vindt? Je spreekt tot nu toe aalleen maar over blended whisky's/whiskey's.

Een Johnny Walker staat soms synoniem voor de verkoopaantallen van Schotse blended whisky, maar zeker niet voor de smaak. En JW is in vele varianten te koop, van €16 tot €400 per fles.

Wel jammer dat je er zaterdag niet bij was in Leerdam. Dan had je van een 17 jarige Caol Ila, een 27 jarige Bowmore en een Bruichladdich Octomore Orpheus kunnen proeven, alle drie rasechte Islay whisky's. En dan had ik je ook nog wat andere whisky's kunnen laten proeven, van typisch Speyside tot wat zoeter uit de Highlands.

Winslow Collector

Bericht door Winslow Collector » 24 sep 2010 02:38

Kynikos schreef:
Winslow Collector schreef:Maar als je Ierse blends als Jamesons en TD gaat vergelijken met Teachers, dan kun je daar best gelijk in hebben. Ik heb een TD ook hoger staan als de eerste de beste Schotse blended meuk. Ben wel benieuwd wat je bijvoorbeeld van een Famous Grouse vindt, wat op zich een goed betaalbare en prettige Schotse blended whisky is.
Wat is er mis met Teachers? Lekker zacht en romig en prima waar voor je geld vind ik. Maar goed, ik ben dan ook meer een gewone zuiplap dan een whiskykenner en zal dus ook wel minder veeleisend zijn. Behalve de echt allerslechtste zooi (white lion en consorten) heb ik nog nooit problemen gehad met een whisky.
Het belangrijkste is, dat je drinkt wat je lekker en betaalbaar vindt. En er is niets mis met Teachers, anders zou hij niet meer verkocht worden. Maar het is absoluut niet de meest kwalitatief hoogstaande blend van Schotland, laat staan dat hij zich mag meten met een gemiddelde (of betere) single malt. Dat je hem lekker vindt is prima, natuurlijk, en dan ook gewoon blijven drinken. Ik zal niemand veroordelen op de whisk(e)y die hij drinkt.

Ik vergelijk het vaak met muziek. Het is allemaal prima om bijvoorbeeld Frans Bauer leuke muziek te vinden, maar van simpele hoempapa-deuntjes die in elk gemiddeld keyboard van € 400 als standaarddeuntjes zijn terug te vinden en een CD vol kunnen maken met dezelfde 3-4 akkoorden, is natuurlijk wat anders dan een groep als bijvoorbeeld Queen of klassieke muziek, met erg moeilijke akkoorden, moeilijke ritmes en noem maar een stel veel moeilijkere muziektermen op. Dan kun je over inhoud en kwaliteit praten/vergelijken.
Wat iemand leuk/lekker vindt heeft zelden met kwaliteit te maken. En bij whisky/whiskey is redelijk goed na te gaan wat er in zit, zelfs in de blends.

Een blend als Teachers bevat relatief weinig malt whisky's en juist veel grain whisky's. Die grain whisky's zijn niet van gemoute gerst gestookt, maar van andere granen zoals o.a. rogge, maïs en tarwe. Vooral rogge en maïs kunnen zoetigheid geven. Wat jij als romig omschrijft zal de jonge leeftijd zijn, omdat de invloed van het houten vat gedurende de korte rijping nog niet veel van de graansmaak heeft weggehaald. Je proeft dan dingen als moutig, weeïg, brooddeeg, graan, cakemeel, havermoutachtig, enz. Die aroma's en smaken ontstaan bij een met hoge temperatuur drogen van de groenmout, tijdens het mashen en tijdens het gisten wanneer de tempertuur ook daar wat hoog oploopt. En zoals gezegd blijven die "romige" aroma's en smaken over als de rijping kort is, 3 tot 8 jaar bijvoorbeeld.

Gebruikersavatar
dr. Watson
Berichten: 980
Lid geworden op: 20 feb 2009 12:46
Locatie: Meppel

Bericht door dr. Watson » 24 sep 2010 10:59

Winslow Collector schreef:
dr. Watson schreef:Winslow collector ik heb inderdaad kennis gemaakt met Famous Grouse en ik vond hem helemaal niks. Met een vriend had ik meerdere whisky's geproefd waarbij o.a. een dure Dimple 18 jaar oud bij zat....ook niks. De Tullamore Dew was fluweelzacht en je kon daardoor smaakaccenten proeven. De Famous was ook wel wat zachter maar had een vervelende smaak. Ook staat bij mij Johnny Walker synoniem voor een Scotch.....in mijn ogen alleen goed om te mengen met cola e.d.
Ik drink de whisky overigens puur.
Een andere goede whisky vind ik wel Jack Daniels.
Op een of andere manier lijkt mij wel de Islays aan te spreken...nog geen ervaring mee......
LOL, ik geef het op met jou :lol:
Iedereen heeft een ander smaakpalet, dus discussiëren wat wel en niet lekker is heeft geen nut. Maar dat je een Jack Daniels "zacht" vindt? Je spreekt tot nu toe aalleen maar over blended whisky's/whiskey's.

Een Johnny Walker staat soms synoniem voor de verkoopaantallen van Schotse blended whisky, maar zeker niet voor de smaak. En JW is in vele varianten te koop, van €16 tot €400 per fles.

Wel jammer dat je er zaterdag niet bij was in Leerdam. Dan had je van een 17 jarige Caol Ila, een 27 jarige Bowmore en een Bruichladdich Octomore Orpheus kunnen proeven, alle drie rasechte Islay whisky's. En dan had ik je ook nog wat andere whisky's kunnen laten proeven, van typisch Speyside tot wat zoeter uit de Highlands.
Ik moet het toegeven dat ik geen whiskykenner ben op een of andere manier heb ik wel een klik met pijptabak en sigaren. Op culinair gebied heb ik de smaak van een 8-jarige :lol:
Ik heb inderdaad wel wat gemist in Leerdam en denk dat de single malts waarschijnlijk ook van betere kwaliteit zijn dan de blends.
Is trouwens Glenfiddich niet de Andre Rieu onder de whiskeys :)

Winslow Collector

Bericht door Winslow Collector » 24 sep 2010 17:22

dr. Watson schreef:Ik moet het toegeven dat ik geen whiskykenner ben op een of andere manier heb ik wel een klik met pijptabak en sigaren. Op culinair gebied heb ik de smaak van een 8-jarige :lol:
Ik heb inderdaad wel wat gemist in Leerdam en denk dat de single malts waarschijnlijk ook van betere kwaliteit zijn dan de blends.
Is trouwens Glenfiddich niet de Andre Rieu onder de whiskeys :)
Je hoeft geen kenner te zijn om te weten wat je lekker vindt. Bij een complexe drank als whisky is het erg leuk om te weten wat de achtergronden zijn. Zo weet je min of meer wat je kunt verwachten en kun je zoeken naar hetgeen je lekker vindt. Maar het is bij whisky een lange studie: honderden variabelen tijdens het proces en de rijping zorgen met al hun combinaties voor ontelbare mogelijkheden.

Glenfiddich heeft de naam "gewoon" te zijn. Puur omdat dit merk ontzettend actief is geweest om de wereld te laten proeven wat single malt whisky is. Daarom kom je bijvoorbeeld de 12 jaar oude overal tegen, het is 1 van de 2 meest producerende distilleerderijen van Schotland (10 miljoen liter new spirit per jaar) en lijkt het inderdaad op "Wienerblut" van Rieu. Maar vergis je niet, bij Glenfiddich maken ze ook zeer goede en complexe whisky's, waar zelf Rieu moeite mee zou hebben om dat bij elkaar te krassen op zijn viool.

Gebruikersavatar
Joey Peters
Berichten: 1353
Lid geworden op: 20 mar 2009 17:46
Locatie: Heerlerheide

Bericht door Joey Peters » 24 sep 2010 17:41

Een beetje zitten lezen en krijg spontaan weer zin in whisky.

Maar dat kanik beter niet doen, van mijn mager loon.

De jenever was in de aanbieding, een liter voor een tientje, van hooghoudt (!!!) Dus heb ik dat maar aangeschaft :)
http://marktplaats.puffaway.nl/ - goedkope occasion pijpen voor ieder wat wils

Gebruikersavatar
Bommel
Berichten: 13582
Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
Locatie: Alphen aan den Rijn

Bericht door Bommel » 24 sep 2010 20:53

Joey Peters schreef:Een beetje zitten lezen en krijg spontaan weer zin in whisky.

Maar dat kanik beter niet doen, van mijn mager loon.

De jenever was in de aanbieding, een liter voor een tientje, van hooghoudt (!!!) Dus heb ik dat maar aangeschaft :)
Pas ook goed in een wiskey glas hoor Joey :lol:
Afbeelding

Gebruikersavatar
Joey Peters
Berichten: 1353
Lid geworden op: 20 mar 2009 17:46
Locatie: Heerlerheide

Bericht door Joey Peters » 24 sep 2010 21:00

Bommel schreef:
Joey Peters schreef:Een beetje zitten lezen en krijg spontaan weer zin in whisky.

Maar dat kanik beter niet doen, van mijn mager loon.

De jenever was in de aanbieding, een liter voor een tientje, van hooghoudt (!!!) Dus heb ik dat maar aangeschaft :)
Pas ook goed in een wiskey glas hoor Joey :lol:
Zeker. Maar normaal gebruik ik altijd een port glas. Nu even een tulpie ;)
http://marktplaats.puffaway.nl/ - goedkope occasion pijpen voor ieder wat wils

Gebruikersavatar
Joey Peters
Berichten: 1353
Lid geworden op: 20 mar 2009 17:46
Locatie: Heerlerheide

Bericht door Joey Peters » 24 sep 2010 21:46

Afbeelding
http://marktplaats.puffaway.nl/ - goedkope occasion pijpen voor ieder wat wils

Gebruikersavatar
metaltommy
Berichten: 2032
Lid geworden op: 20 sep 2010 04:39
Locatie: Zuidwolde (DR)

Bericht door metaltommy » 24 sep 2010 21:54

je hebt de jenever toch niet hoeven wegspoelen met die lemon drink die ernaast staat hoop ik :wink:

Gebruikersavatar
Bommel
Berichten: 13582
Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
Locatie: Alphen aan den Rijn

Bericht door Bommel » 24 sep 2010 21:58

:lol:
Afbeelding

Gebruikersavatar
Joey Peters
Berichten: 1353
Lid geworden op: 20 mar 2009 17:46
Locatie: Heerlerheide

Bericht door Joey Peters » 24 sep 2010 22:22

Hah. Nee mijn moeder zit naast me en die drinkt geen alcohol, vandaar de lemon drink ;)
http://marktplaats.puffaway.nl/ - goedkope occasion pijpen voor ieder wat wils

Gebruikersavatar
metaltommy
Berichten: 2032
Lid geworden op: 20 sep 2010 04:39
Locatie: Zuidwolde (DR)

Bericht door metaltommy » 24 sep 2010 23:27

voor de moeder van joey .. namens de voltallige feest commisie.. PROOST moeders ! :P

Kynikos
Berichten: 1897
Lid geworden op: 28 sep 2009 14:12

Bericht door Kynikos » 25 sep 2010 01:53

Even een hele andere manier om whiskey tot nut te maken: Ik heb een klein flesje (zo'n 50ml ding) Jameson die ik als pipecleaner gebruik. Er zit genoeg alcohol in om je pijp schoon te maken, het is zoet genoeg om ook als pipesweetener te werken en is mild genoeg om geen erg overheersende nasmaak achter te laten. Werkt prima.

Gebruikersavatar
Joey Peters
Berichten: 1353
Lid geworden op: 20 mar 2009 17:46
Locatie: Heerlerheide

Bericht door Joey Peters » 25 sep 2010 12:37

Ik heb een keer een oude pijp laten trekken op wat goedkope scotch. Krijgt inderdaad wel een leuk bijsmaakje.
http://marktplaats.puffaway.nl/ - goedkope occasion pijpen voor ieder wat wils

Gebruikersavatar
Remon
Berichten: 92
Lid geworden op: 30 jan 2010 21:49
Locatie: Rena, Noorwegen
Contacteer:

Bericht door Remon » 28 sep 2010 11:46

Ik heb hier een grote fles Famous Grouse "The snow grouse" in de vriezer liggen. Dé whisky-miskoop van mijn leven geweest, maar als pipecleaner werkt het inderdaad behoorlijk goed. :lol:

Kynikos
Berichten: 1897
Lid geworden op: 28 sep 2009 14:12

Bericht door Kynikos » 06 okt 2010 22:57

Vandaag even een simpel rood wijntje aan de herfst aangepast. Even een mok ervan afgemeten, in een pannetje gegooid met een wat kruidnagelpoeder en kaneelpoeder en een paar theelepels suiker. Even verwarmen, roeren en uw simpele glühwein is klaar. Stijgt heel plezierig naar het hoofd.

Gebruikersavatar
Bommel
Berichten: 13582
Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
Locatie: Alphen aan den Rijn

Bericht door Bommel » 07 okt 2010 10:27

Kynikos schreef:Vandaag even een simpel rood wijntje aan de herfst aangepast. Even een mok ervan afgemeten, in een pannetje gegooid met een wat kruidnagelpoeder en kaneelpoeder en een paar theelepels suiker. Even verwarmen, roeren en uw simpele glühwein is klaar. Stijgt heel plezierig naar het hoofd.
Ga ik onthouden voor als de Gluhwein op is. :lol:
Afbeelding

Gebruikersavatar
metaltommy
Berichten: 2032
Lid geworden op: 20 sep 2010 04:39
Locatie: Zuidwolde (DR)

Bericht door metaltommy » 07 okt 2010 11:01

nou kan ikme voorstellen dat als je je gluhwein bij de slijter haalt het iets prijziger is als bij de duitse discount, misschien ook minder smaakvol, maar voor 12 euro per doos van 6 flessen.. :? al is het ge-expirimenteer natuurlijk wel leuk

Plaats reactie