Pagina 1 van 1

Gawith, Hoggarth & Co - Dark Flake

Geplaatst: 10 jun 2012 15:06
door Jos
Gawith, Hoggarth & Co - Dark Flake
Dark_flake_US.jpg
DARK FLAKE - ONE FOR THE SEASONED PIPE SMOKER. STRONG AND COOL. Aldus hun site..

A very strong, but very cool smoke is the result of combining in equal proportions only Malawi Dark Fired Leaf and Indian dark air-cured leaf. No additional flavours. You can smell in this tobacco the Smokey flavour of the dark fired leaf derived from its curing process of being hung above smoky fires, and the sweeter, yet still strong 'cigar type' flavour of the dark-air-cured Indian leaf.

Alleen, bij mijn weten, in bulk verkrijgbaar.
Zojuist uitgepakt. Als ik de flake een tijdje gerookt heb, lijkt mij een geschikte borreluur tabak, zal ik hier mijn doorrookte oordeel geven :wink:

Re: Gawith, Hoggarth & Co - Dark Flake

Geplaatst: 11 jun 2012 10:52
door dr. Watson
Irish Oak heeft volgens mij ook tabak uit Malawi? Met deze tabak kon ik overigens geen klik krijgen.
Dark fired met aroma van sigaar lijkt qua omschrijving op kentucky. Misschien kentucky uit Malawi?
Ik ben in ieder geval benieuwd!

Re: Gawith, Hoggarth & Co - Dark Flake

Geplaatst: 11 jun 2012 11:13
door Arno
Kentucky is dark-fired (fire-cured) burley. Malawi burley is best bekend. Dus ja, Kentucky uit Malawi :)

Re: Gawith, Hoggarth & Co - Dark Flake

Geplaatst: 12 jun 2012 00:24
door dr. Watson
Interessant ik wist niet dat er meerdere soorten kentucky waren :D

Re: Gawith, Hoggarth & Co - Dark Flake

Geplaatst: 12 jun 2012 00:53
door Nekker
Arno schreef:Kentucky is dark-fired (fire-cured) burley. Malawi burley is best bekend. Dus ja, Kentucky uit Malawi :)
Dit is even een klein beetje uit de richting, maar heb je toevallig een idee welk soort kentucky er word gezaaid in de semois streek? Ik zou graag deze zelf ook telen. Ik heb alleen absoluut geen idee naar welk soort zaad ik opzoek moet.

Re: Gawith, Hoggarth & Co - Dark Flake

Geplaatst: 12 jun 2012 10:58
door Arno
Nekker schreef:
Arno schreef:Kentucky is dark-fired (fire-cured) burley. Malawi burley is best bekend. Dus ja, Kentucky uit Malawi :)
Dit is even een klein beetje uit de richting, maar heb je toevallig een idee welk soort kentucky er word gezaaid in de semois streek? Ik zou graag deze zelf ook telen. Ik heb alleen absoluut geen idee naar welk soort zaad ik opzoek moet.
Nog even ter info:

Burley is another strain of nicotiana tabacum, which includes virtually every type of tobacco used commercially. The leaves of this plant are moderately sized, and the plants are grown widely from the mid-Atlantic region of the U.S., through the south and into the Midwest. In addition, Burley is cultivated in Canada, Malawi, Brazil, Mexico and Argentina.

What characterizes Burley are its low sugar content, high oils and moderate to high nicotine. The dark strains of the plant are earthy, spicy and cigar-like, and have a heavy vitamin N jolt, whereas the lighter Burleys (generally referred to as White Burley) are nutty, sometimes with a bit of a cocoa note, and a more moderate nic kick.

Most types of tobacco are cured primarily using a single method of curing, but Burley is an exception. Burley is usually air-cured, meaning that time and the movement of air through the barn are what dries and cures the leaf. Dark Burley used in cigars (like DeNobili and Parodi) are sometimes fermented after curing. Another type of dark Burley is dark-fired (most often referring to Kentucky Burley), which is cured over an open fire, and the tobacco is flavored with the smoke, similar to the way that Latakia is made.


Maar ik heb geen idee welke burley (dus geen kentucky, want die is cured en zoals we na vorig jaar weten gebeurd er na de oogst weinig met de Semois tabaksbladeren) er in de Semois streek wordt gebruikt.. Vraag het Vincent Manil?

Re: Gawith, Hoggarth & Co - Dark Flake

Geplaatst: 17 aug 2012 18:55
door Jos
Ik schreef: Zojuist uitgepakt. Als ik de flake een tijdje gerookt heb, lijkt mij een geschikte borreluur tabak, zal ik hier mijn doorrookte oordeel geven :wink:
Inmiddels ruim twee maanden gerookt. Meestal twee pijpen per dag, de borreluur en de after dinner pijp. Nog even en dan is deze halve kilo op :cry:
Voor de duidelijkheid, dit is hun unscented, dwz zonder toevoegingen, Dark Flake. Ze hebben ook een scented, met toevoegingen, flake hiervan die ik niet ken.

Een pure eerlijke blend van burley en virginia. Echt geen bijsmaken. Maar een 'donkere' aardse volle smaak, zo komt deze tabak bij mij over. Je proeft in deze tabak de heerlijke pure aarde. Ook een tamelijk nicotinerijke smaak, een redelijk zware tabak dus. Zeer geschikt voor genoemde tijdstippen, maar voor mij geen tabak om voor het ontbijt te roken.

De flake stoppen en goed brandend houden had ik uiteraard geen probleem mee omdat dat mij tien meter onder de waterspiegel ook nog wel lukt.

Ik sluit niet uit dat ik nog eens een halve of hele kilo hiervan ga bestellen.

Een collegiale pijprokersgroet van uw kiloknaller !

Re: Gawith, Hoggarth & Co - Dark Flake

Geplaatst: 17 aug 2012 19:00
door magicmarcello
Jos schreef:De flake stoppen en goed brandend houden had ik uiteraard geen probleem mee omdat dat mij tien meter onder de waterspiegel ook nog wel lukt.
...Jos, probeer de Kanaaltunnel eens, die is nog dieper onder de waterspiegel... :mrgreen:
;p

Re: Gawith, Hoggarth & Co - Dark Flake

Geplaatst: 16 mar 2018 00:02
door Ribbon
Als ik thuiskom na een late dienst heb ik vaak behoefte aan een klein pijpje met een flinke nicotinehit. Na een sample te hebben ontvangen van Asmodeus kan ik zeggen dat deze tabak moeiteloos in deze behoefte voorziet. Hij komt ondanks de nicotine qua smaak erg zacht en 'mellow' over. Makkelijk in gebruik (mits goed gedroogd) en vriendelijk voor de tong. Eenvoudig maar smaakvol. Hier ga ik ook maar eens wat van oppotten dus.